Güncelleme Tarihi:
4 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı nohut
1 tatlı kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
100 gr kıyma
Karabiber
Kuru nane
Kırmızı pul biber
Tuz
Hamur için
1 su bardağı tam buğday unu
1 yumurta
Tuz
Su
Yapılışı
Nohutları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ekleyip 1 gece bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çorbanın hamuru için, unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Tuz ve biraz su ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örterek 10-15 dakika dinlendirin. Tezgaha un serperek hamuru açın. Dikiş yüksüğüyle ya da yuvarlak şekilli bir kalıpla hamurdan küçük parçalar çıkartın ve yine un serpilmiş bir yerde bekletin. Kıymaya tuz, karabiber ekleyerek yoğurun ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını tencerede eritin. Salçayı ekleyip kavurun. Su ilaveydin. Küçük hamur parçalarını ve köfteleri ekleyin. Hamurlar ve köfteler iyice pişince haşlanmış nohutları ilave edin. 10 dakika sonra nane, pul biber ekleyin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.