Halsizlik nasıl geçer?

Güncelleme Tarihi:

Halsizlik nasıl geçer
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2014 17:38

Halsizliğe neler neden olur? Daha enerjik hissetmek için neler yapabilirsiniz? Öğrenmek için tıklayın!

Haberin Devamı

Daha enerjik hissetmek için ne yapılabilir?

Kahvaltı her gün kesinlikle yapılmalıdır, güne kahvaltısız başlamak aşırı yorgunluğa neden olmaktadır, insan vücudu uyurken bile enerji tüketin, kaybedilen enerji kahvaltı ile kazanılmalıdır.

Halsizlik nasıl geçer

Sabah yürüyüşleri, sporları yapın. Uyandığınızda kan dolaşımının biraz hızlanması, beyne kan gitmesi sersemliği üstünüzden atmanızda yardımcı olacaktır. Her sabah yarım saat veya on beş dakikanızı spora ayırın.

Halsizlik nasıl geçer

Bol su tüketin, günlük yaşantınızda suyun çok büyük önemi bulunmaktadır, su enerji sağlayarak kendinizi daha dinç hissetmenizi sağlayacaktır. Her gün 2 litre olmasa bile 1-1.5 litre su tüketilmelidir, bu nedenle su şişeniz sürekli yanınızda bulunsun.

Haberin Devamı

Halsizlik nasıl geçer

2-3 saatte bir yemek yiyin, yemek olmasa da bisküvi gibi tatlı şeylerden aşırı tüketmemek şartıyla enerji alabilirsiniz. Bunu ara öğün olarak da düşünebilirsiniz.

Halsizlik nasıl geçer

Erken yatmaya başlayın ve geceleri aşırı yemek tüketmeyin. Yatmadan önce 15 dakika egzersiz çalışmaları yapın. (yoga, plates tavsiyedir)

Halsizlik nasıl geçer

Stresten uzak durun, sizi sıkıntıya sokan problemi bulup ortadan kaldırın. Beyin ne kadar rahat olursa o kadar enerjik olursunuz.

Halsizlik nasıl geçer

Haberin Devamı

Günde 1 fincan kahve içebilirsiniz. Kafein, vücut sistemlerini uyararak sizi daha dinç tutabilir.

Halsizlik nasıl geçer

Size bir de tamamen kişisel bir tavsiye verelim. Bal, pekmez gibi gıdalar ya da badem, fıstık gibi kuruyemişler gün içinde gerçekten gayet enerjik hissettiriyor.

Halsizlik nasıl geçer

Bunlar, hayatınızda sizleri daha enerjik hissettirecek faktörlerdir, yorgun bir beden enerjik olamaz bu yüzden kendinizi dinlendirmeye çalışın. Bunları 1 hafta kadar deneyip sonuç alamadığınızı fark ederseniz doktora gözükerek probleminizi bulmaya çalışın.

BAKMADAN GEÇME!