Güncelleme Tarihi:
Önce hazırlanışı
Rezene çayının hazırlanması oldukça kolay. Öncelikle 1 tatlı kaşığı rezeneyi, küçük bir tencerenin içerisine 1,5 su bardağı ile ekleyin. 5 dakika kaynadıktan sonra kısık ateşte suya aromasını bırakan rezene, birkaç dakika dinlendikten sonra içmeye hazır hale gelecektir. Süzgeç yardımıyla bardağınıza eklediğiniz çayı, günde bir ya da iki fincan tüketmeniz yeterli olacaktır.
Rezene çayı, mide rahatsızlıklarına karşı çok etkili. Mide yanması, ülser, gastrit gibi sorunlarınız varsa sabah aç karnına bu çayı tüketmeniz çok yararlı olacaktır.
Kadınların regl dönemlerinde, adet sancılarını gidermek için bu çayı tüketmeleri gerekir. Rahim kasılmalarını engelleyen bu çay, daha rahat bir regl dönemi geçirilmesini sağlar.
Bebekleriniz için de bu çayı tüketmeniz oldukça faydalıdır. Bebeklerde görülen kabızlığın giderilmesi için yarım çay bardağı rezene çayını tüketmeleri önerilir. Rezene çayının bebekler için bir diğer yararı da, rahat bir uykuya geçişi sağlamasıdır.
Rezene çayının düzenli bir şekilde tüketilmesi, metabolizmanın çalışma hızını düzenlediği için zayıflamayı hızlandırır. Diyet dönemlerinde, spor aktiviteleri sonrasında sabah ya da akşam içilen bir fincan rezene çayı, hızlı yağ yakmanızı ve daha hızlı kilo vermenizi sağlar.
Eğer diş ve karın ağrılarından şikayetçiyseniz, rezene çayı bu rahatsızlığınız için de imdadınıza yetişecektir. Doğal ağrı kesici olma özelliği taşıyan bu bitki çayı, sakinleşip daha rahat uyumanızı da sağlar.
Karaciğer, böbrek ve kalp gibi organların temiz çalışması gerekir. Rezene çayı, kan akışını hızlandırır ve kanı temizler. Bu nedenle artan yaş nedeniyle bu organlarla ilgili rahatsızlıkları olan kişilerin de düzenli olarak rezene çayı içmesi önerilir.
Rezene çayını günde iki fincandan fazla tüketmenin vücuda bazı zararları olabiliyor. Ciltte döküntü, kabarıklık, kızarmalar veya mide bulantısı, kusma gibi sorunlar görülebilir. Epilepsi hastaları ya da hamileler, bu çayı doktor izni ile tüketmelidir.