Güncelleme Tarihi:
Göğüs büyütme yöntemleri
Göğüs büyütmede aslında birkaç yöntem var ama en sağlıklısı, en iyi sonuç vereni, en uzun süre kullanabileceğiniz yöntem silikonla göğüsün büyütülmesi. Neden sağlıklı? Çünkü meme dokusu ellenmiyor. Ya meme dokusunun altına ya kas altına yerleştiriliyor. Kas dediğimiz de sporcuların geliştirdiği pektoral adele. Bu yüzden meme dokusuna herhangi bir zarar gelmiyor, emzirme fonksiyonu, duyusu etkilenmemiş oluyor. İstediğiniz boyut olabiliyor. Ama genellikle kişinin boy omuz vücut yapısına uygun, kendi göğüs kafesine taşmayacak tarzda olan daha çok tercih ediliyor.
Gençler daha çok başvuruyor
Göğüs büyütme başvurularında en çok 18-19 yaşı geçmiş, gelişimini tamamlamış fakat meme dokusu gelişmemiş kadınlar var. Herhangi patolojik bir sağlık problemi yok ama ailede küçük göğüslü birisi vardır ona çekmiş olabilir. Diğer başvurular genellikle ilk doğum sonrası oluyor. O da göğüsleri küçük olan kadınlarda doğum sonrası göğüs daha çok sarkıyor, içindeki meme dokusu bir nevi sünüyor.
Göğüs büyütme nasıl yapılır?
Uygun silikon tayini için öncelikle meme başıyla omuz arasındaki mesafe ölçülüyor. Göğüste sarkma olmaması gerekir. Bu mesafe genelde 16-17 cm, daha uzun boyluysa 18 -19 da olabilir. 19 cm den fazlaysa göğüs sarkmış demektir. Bu durumda göğüs dikleştirme gerekir. Beraberinde silikon da takılabilir. Sonra meme dokusunun meme kalıbı altındaki sarkma oranına, deri kalınlığına, kas kalınlığına bakılıyor. Kadının ihtiyaçları, istekleri dinleniyor. Göğüs kafesi, omuz yapısı da çok önemli. Sonuç olarak, silikon boyutuna doktor ve hasta birlikte karar veriyor. Tabi damla veya yuvarlak form kararı da birlikte veriliyor.
Damla silikon daha çok zayıf olan kadınlara, kendisi özellikle tercih edenlere, bir de omuzla meme ucu arasındaki uzunluğu, yani gövdesi uzun olanlara öneriliyor. Daha gösterişli bir göğüs formu isteyenlere ise yuvarlak silikon tercih ediliyor. Bölge olarak daha çok kas altı tercih edilir. Böylece hem silikonun üst kısmı çok belirgin olmayacak, daha doğal görünecektir, hem de silikon daha yukarıda duracaktır. Sarkma olayı daha az olacaktır Türkiye’de genelde yuvarlak tercih ediliyor.
Silikonların ömrü ne kadar?
Silikonların ömürleri çok merak ediliyor. Eskiden 8 ila 10 yılda bir değiştirirsin denirdi. Şimdi silikon üreten firmalar sorun olmadığı sürece ömür boyu kullanılabilir diyor ve garanti veriyorlar. Ne gibi sorun çıkabilir derseniz, ultrason veya MR çektirince silikon etrafındaki kapsülde bir sorun görülebilir. Normalde silikon yerleştirildiği zaman etrafında bir kapsül oluşuyor. Kapsül sağlam, silikonda herhangi bir problem gözükmüyorsa bunu ömür boyu kullanabilirsiniz. Aynı şey diz protezleri gibi vücuda takılan diğer implantlar içinde geçerlidir. Yani sıkıntı olmadığı sürece, materyal de yaşlanma görülmediği sürece kişiler protezlerini kullanabilir. Tabi bu, şu anki bilgi. İlerleyen yıllarda yeni araştırmalar ve sonuçları ortaya çıktıkça bu durum değişebilir.