GeriKadın Sağlığı Göbek Eriten Lahana Çayı Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Göbek Eriten Lahana Çayı Tarifi

Göbek Eriten Lahana Çayı Tarifi

"Lahana, içerdiği B, C ve E vitaminleri ile potasyum minerali sayesinde kanı temizler, idrar söktürür, sivilce ve aknelerden kurtarıp cildi güzelleştirir. Bunlara ek olarak sabahları aç karınla tüketilen lahana çayı mideye ve sindirim sistemine doğrudan etki ederek sindirim sisteminin hızlı çalışmasına ve kilo verilmesine yardımcı olur."

Lahana çayı, vücudun bağırsak florasını düzenleyerek vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Bağırsak florasını güçlendirdiği için probiyotik bakterilerin yerleşmesini sağlayarak tatlı ile hamur işi ihtiyacını azaltıyor ve kilo verdirip bölgesel olarak da incelmeyi sağlıyor.

GÖBEK ERİTEN LAHANA ÇAYI TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 kase lahana
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy kereviz
  • 4 diş sarımsak
  • Baş parmak kadar taze zencefil
  • 1,5 litre su

Göbek Eriten Lahana Çayı Tarifi

Yapılışı:

  • Lahanaları ince ince doğrayın.
  • Sarımsağı ezin, soğanı küçük küçük doğrayın.
  • Kerevizi soyup küp küp, zencefili ise ince ince doğrayın.
  • Tuzu kendi damak tadınıza göre ayarlayın.
  • Tüm malzemeleri 1.5 lt kaynamış suyun içine ilave edin.
  • 30 dakika daha kaynatın.
  • Soğutup süzerek suyunu mideniz hassas değilse aç karnına, hassas ise spor ya da yürüyüş yaptıktan sonra bir bardak için.
  • Bu kürü bağırsak florasını güçlendirmek için 21 günlük bir sürede kullanabilirsiniz.

Herhangi bir alerjisi olanların, hipotiroid hastaları, hamile ve yeni doğum yapmış süt veren annelerin doktora danışarak kullanmasında fayda var. 

MAHMURE ÖZEL

False