GeriBeslenme Önerileri 'Glutensiz Gurme Lezzetler' mutfağınıza eşsiz tatlar getiriyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

'Glutensiz Gurme Lezzetler' mutfağınıza eşsiz tatlar getiriyor!

'Glutensiz Gurme Lezzetler' mutfağınıza eşsiz tatlar getiriyor!

"Aslıhan Koruyan Sabancı'nın "Glutensiz Gurme Lezzetler" kitabı çölyak hastalarına ve besin duyarlılığı olanlara eşsiz tarifler sunuyor."

Glutensiz Gurme Lezzetler', Türk mutfağı üzerine hazırlanan, besin analizleri içeren dünyada ve Türkiye`deki ilk glutensiz yemek kitabı olma özelliğini taşıyor. Çölyak hastalarına ve besin duyarlılığı olanlara tatsız tuzsuz değil, tam gurmelere layık 170 lezzetli tarif sunuyor.

İki yıl süren yoğun bir çalışma sonucunda ortaya çıkan, resimler ile renklendirilmiş 320 sayfadan oluşan kitap, Akdeniz Mutfağı'ndan kolay bulunan malzemelerle hazırlanan denenmiş, pratik ve leziz tarifler içeriyor. Kitapta yer alan her tarife özel besin analizi tabloları, vitamin ve mineral değerleri belirtiliyor.

Kitapta birçok soruya İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'ndan Doç Dr. Muazzez Garipağaoğlu cevap veriyor. Kitap D&R başta olmak üzere kitabevlerinde 75 TL'den satılacak. İngilizce baskısı 1 ay sonra çıkacak olan kitabın satışından elde edilecek gelirin bir kısmı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı ve İstanbul Çocuk Hematoloji Onkoloji Derneği'ne bağışlanacak.

Aslıhan Koruyan Sabancı ise kitabını şöyle özetliyor:


"Tariflerimi kitap haline getirirken benim gibi gıda duyarlılığı olan kişilerin de merak edebileceği bilgilere kitabımda yer vermek istedim. Çeşitli mutfakların yemek tariflerini sadece glüten duyarlılığı olan kişiler için değil, Akdeniz ve Ege mutfağını seven, sağlıklı beslenmek isteyen herkes için hazırladım. Kitabımın, glüten duyarlılığı olan kişilere, çölyak hastalarına, hasta yakınlarına, çocuk hekimlerine ve gastroenterologların yanı sıra yemek pişirmeyi seven yediden yetmişe her ülkeden okuyucuya faydalı olacağını umuyor, tüm okuyucularıma sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum".

False