Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
Yarım kg kıyma, 200 gr galete unu, 1 adet yumurta, 1 orta boy rendelenmiş soğan, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz, 2 adet orta boy havuç, 4 adet orta boy haşlanmış patates, 3 yemek kaşığı salça, 50 gr tereyağ, 2 adet julyen doğranmış domates, 1 tablet et bulyon,
1 su bardağı süt.
Yapılışı:
Kıyma normal köfte haline getirilir. Bu köftelere sandal şekli verilerek fırında 15 dk pişirilir. Havuçlar rendelenir, iç harç ve 25 gr tereyağ ile sotelenerek, kara biber kırmızı pul biber ve et bulyon da eklenip orta ateşte 10 dakika daha pişirilir. Haşlanmış patatesler püre haline getirilir. Domatesler 25 gr tereyağla sotelenir ve 50 gr salçayla kavrularak biraz tuz eklenir, 15 dakika kaynatılır böylece sos hazırlanmış olur.
Son olarak köftelerin içine yaptığımız harç konulur. Onun üstüne patates püresi, krema torbası yada kaşık yardımıyla eklenir ve pürenin üstüne rendelenmiş kaşarlar serpiştirilerek sos ile 10-15 dk daha pişirilir ve servis edilir.
Mahmure.com Kanalları Editörü: Burcunur YILMAZ