Geleneksel lezzet: Sütlaç

Güncelleme Tarihi:

Geleneksel lezzet: Sütlaç
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2012 14:32

Hatırı sayılır tatlılarımızdan sütlacın tadı ve hafifliğine, bir de bizim tarifimizde bakın!

Haberin Devamı

4-6 kişilik

Malzemeler

1 litre sut
Yarım cay bardağı pirinç
Yeteri kadar su
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kasığı nişasta
Üzeri için: Ceviz

Yapılışı

Yıkanmış pirinci 1 çay bardağı su ile kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin (eğer suyunu çekerse biraz daha sıcak su ekleyin). Süt ve tozşekeri ilave edin. Kaynamaya başlayınca az su ile açtığınız nişastayı yavaşça ekleyin ve bir yandan da karıştırın. Koyuca bir kıvam alana kadar dibinin tutmaması için arada bir karıştırarak pişirin. Isıya dayanıklı kaplara paylaştırın ve fırın tepsisine yerleştirin. Fırının en alt kısmına su dolu bir kâse koyun ve tepsiyi fırına verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzerine dövülmüş ceviz serpin ve soğuduktan sonra servis yapın.

 

 

 

(Sofra)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!