Güncelleme Tarihi:
Yoğurt; Protein, yağ, Karbonhidrat gibi besin öğeleri yanında , kalsiyum, potasyum, sodyum, demir ve manganez mineralleri ile C ve B 12 vitaminleri açısından zengin son derece sağlıklı ve doğal bir besin öğesidir.
Özellikle köylerde ve evlerde yapılan yoğurtlar sağlık açısından son derece faydalıdır. Yoğurdu sağlık açısından bu kadar önemli kılan besin öğelerinin yanı sıra birçok yiyeceğin bileşiminde bulunmayan probiyotiklerdir.
Fabrikasyon olarak üretilen ve marketlerde, bakkallarda satılan yoğurtlar UHT veya pastörizasyon prosedürlerinden geçtiğinde bazı vitamin ve mineral değerlerinin bir kısmını kaybederler. Ancak buradaki en önemli kayıp Probiyotiklerin yoğurdun yapımı aşamasında uygulanan UHT veya Pastörize edilme işlemlerinde tamamen ölmeleri ve mayalanan yoğurdun probiyotik içermemesidir.
Eczanelerde satılmaya başlanan 1 gr maya ve 10 milyar canlı probiyotik içeren Biodesis Probiyotikli Yoğurt Mayası ile artık probiyotikler açısından zengin yoğurdu evde mayalamak mümkün olacaktır.
Her poşet 1-3 kg sütü mayalamak için yeterlidir. Yani bir kutu maya ile yaklaşık 15 kg. yoğurt mayalamak mümkündür.
Biodesis Probiyotikli Yoğurt Mayası; Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium animalis spp. Lactis gibi sağlığımız için son derece önemli olan probiyotiklerden toplam 10 milyar gibi yüksek bir miktarda içermektedir.