Gazpacho

Güncelleme Tarihi:

Gazpacho
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 11:24

Yapımı kolay, leziz mi leziz, İspanyol mutfağının gözdesi Gazpacho'yu denemek ister misiniz?

Haberin Devamı

Malzemeler (6 kişilik)

900 gr olgun domates
1 salatalık
2 kırmızıbiber, çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış
2 diş sarımsak, dövülmüş
3 su bardağı ekmek kırıntısı
2 çorba kaşığı üzüm sirkes
iZeytinyağı, karabiber,tuz

Servis için:

Küçük bir kase dolusu küp küp doğranmış, domates, salatalık, kırmızı soğan,
Her bir kaseye bir iki küp buz.

Tarifi:

Domateslerin ve salatalığın kabuğunu soyun, doğrayın. (Benim tavsiyem mutfak robotunuz varsa oraya atın, o doğrasın, eğer sadece blender kullanacaksınız, sebzeleri daha küçük küpler halinde doğrayın).Doğradığınız kırmızı biber, dövülmüş sarımsak, sirke,tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.Karışımı blenderla iyice karıştırın, hiç bir topak kalmasın.Çok koyu olmuşsa domates suyu veya su ekleyebilirsiniz. Hepsi bu:)Soğuduktan sonra buz küpleri ve küp küp doğradığınız domates, salatalık ve soğandan bir iki kaşık ekleyerek servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Elmalı muhallebi tarifi için tıklayınız!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!