Birçok tüketici yumurtayı satın aldıktan sonra buzdolabındaki yumurta raflarına yerleştiriyor. Bunun sebebi ise başta salmonella olmak üzere tehlikeli bakterilerden uzak tutmak. Tavuk ve yumurta bakteri barındırdığı takdirde en tehlikeli zehirlenmelere sebep olacak gıdalar arasında geliyor. Fakat Journal of Food Protection dergisinde yayınlanan ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin de (FDA) onayladığı rapora göre, aslında yumurtaları buzdolabına koymak yanlış. Buna göre bilinenin aksine soğuk zincirde kalan yumurtalar, oda sıcaklığında kalan yumurtalara göre salmonella bakterisinden korunmada daha başarısız oluyorlar. Avrupa'da birçok tavuk ve yumurta üreticisi tavuklarını bu bakterilere karşı aşılıyor ve bu sebeple yumurtalar için sağlık açısından endişe etmeye kalmıyor. Peki, yumurtaların dışını yıkamak gerekli mi? Birçok tüketici aldığı yumurtayı buzdolabına koymadan önce yıkıyor. Yumurtanın dışında bazen pislikler kalabileceği için bu doğru gibi bir hareket gözüksede aslında bu yumurtanın koruyucu dış tabakasını inceltiyor. Dolayısıyla bakterilere açık hale getiriyor. Yumurtayı kullanmadan önce yıkamak en doğrusu. Bazı uzmanlarda yumurtayı muhafaza etmenin en doğru şeklinin hiç yıkanmadan, karton kutusuyla buzdolabına konması gerektiğini söylüyor.