Yılbaşı Sofrası İçin Sıra Dışı Tarifler!
.
Chivas royal
Malzemeler:30 ml viski,15 ml elma suyu, 10 ml tonik,10 ml gazoz,2-3 çorba kaşığı kırık buzYeşil elma dilimiHazırlanışı:Bir şampanya kadehine kırık buzu koyun. Üzerine tonik, gazoz, elma suyu ve Chivas Regal’i ekleyip karıştırıcı ile karıştırın. İçine bir yeşil elma dilimi ekleyip servis edin.
Glögg
Malzemeler:1 şişe kırmızı şarap,150 ml votka,2 çorba kaşığı toz şeker,2 adet çubuk tarçın,8 adet karanfil,12 adet kakule,½ tatlı kaşığı toz zencefil,6 adet ikiye kesilmiş kamkuat25 gram kabuksuz badem25 gram çekirdeksiz kuru üzümHazırlanışı:Kırmızı şarap, votka, toz şeker, çubuk tarçın, karanfil, zencefil ve kumkuatları bir tencereye koyun. Aromaların olgunlaşması için karışımı en az sekiz saat bekletin.Servis etmek için, glögg karışımını ateşte, kaynatmadan, hafifçe ısıtın. Bu sırada, badem ve kuru üzümü altı adet bardağa bölüştürün. Ateşten aldığınız karışımı süzdükten sonra sonra kuplara doldurup hemen servis edin.
Whiskey Sour
Malzemeler:½ su bardağı viski, 2 çorba kaşığı limon suyu,¼ su bardağı portakal suyu,1 tatlı kaşığı toz şeker,3-4 küp buz,Portakal dilimiHazırlanışı:Tüm malzemeyi bir shaker’a koyup karıştırın. Süzerek viski bardağına boşaltın. Portakal dilimi ile süsleyerek servis edin.
Fırınlanmış ıspanaklı enginarlı dip
Malzemeler:2 çorba kaşığı zeytinyağı,2 diş ince doğranmış sarımsak,300 gram ayıklanmış, yıkanmış, ince doğranmış sarımsak100 gram Ezine peyniri1/3 su bardağı toz parmesan½ mayonez2/3 su bardağı labne peyniri100 gram dört parça halinde kesilmiş enginar kalbi,Tuz, karabiberHazırlanışı:Bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin. Ispanağı ekleyip 4-5 dakika sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ispanağı ateşten alıp, enginar kalbini, Ezine peynirini ve parmesan peynirinin yarısını ilave edin. Karışım ılındıktan sonra labne peyniri ve mayonezi de ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın.Servis etmek için karşımı bir fırın kabına aktarın. Kalan parmesan peynirini üzerine serpin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında, üzeri hafifçe kızarana kadar, 10 – 15 dakika fırınlayın. Tortilla cipsleri ya da taze baget ekmek dilimleri ile servis edin.