Patlamış mısır pastası
Malzemeler:1 adet sade hazır pandispanya1 su bardağı süt3 çorba kaşığı tozşeker1 çorba kaşığı zeytinyağı1 çay bardağı cin mısırıKreması için:2 su bardağı süt3 çorba kaşığı tozşeker3 çorba kaşığı un1 adet yumurtanın sarısı3 çorba kaşığı kakao1 çorba kaşığı tereyağı2 paket vanilyaKaramel için:4 çorba kaşığı tozşeker1 çorba kaşığı suSüslemek için:10-15 adet antepfıstıklı drajeHazırlanışı:Öncelikle kremayı hazırlayın. Bunun için, bir tencereye süt, tozşeker, un, yumurta sarısı ve kakaoyu alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilya ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Tozşekeri süte ekleyip eritin. Pandispanyanın her iki parçasını da sütle ıslatın. Alt parçayı bir tabağa alın. Kremanın yarısını pandispanyanın üzerine dökün. Kekin üst parçasını yerleştirin. Kalan kremayı üzerine döküp her tarafını kaplayın ve buzdolabında 3- 4 saat bekletin. Patlamış mısırı hazırlamak için, geniş bir tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı alın. Üzerine 2-3 adet mısır tanesi ekleyin ve kapağı kapalı olarak ocağa oturtun. Mısırlar patlayınca kalan mısırı tencereye döküp kapağını kapatın. Arada bir tencereyi sallayarak mısırı patlatın ve kenara alın. Karamel için, geniş bir tavaya tozşeker ve suyu alın. Orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Şeker köpürüp kahverengine dönüşünce ocaktan alın. Patlayan mısırı tavaya ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde pastanızı süsleyin. Antepfıstıklı drajeleri de ekleyip servis yapın.