Yer fıstığı hakkında belki de ilk kez okuyacağınız bilgiler için okumaya devam edin! Evet, yanlış duymadınız. Yer fıstığı fındık ailesinden gibi görünse de baklagiller familyasının bir üyesidir. 350 gram fıstık ezmesi yapmak yaklaşık 600 gram yer fıstığına ihtiyaç vardır. Şimdilerde özellikle sporcuların fazlasıyla tükettiği fıstık ezmesi, hepimizin düşündüğünden daha eski. Uzmanlar, fıstık ezmesinin Aztekler tarafından ortaya çıkarıldığına inanıyor. Fıstık ezmesi yapmanın öncelikli kuralı, karışımın en az % 90'ının fıstık olmasıdır. Arachibutyrophobia ismini daha önce duydunuz mu? Bu fıstık ezmesinin yerken damağa yapışma korkusudur. Yer fıstığı harika bir antioksidan, besin, mineral ve vitamin kaynağıdır. Zengin içeriği ile gelişmeyi ve büyümeyi destekler.Kaynak Fotoğraflar: Ingimage, Alamy Prof. Dr. Neriman İnanç ve Ebru Akel'in katılımıyla gerçekleşen, sütle ilgili doğru bilinen yanlışları ve göz ardı edilen gerçekleri konuştuğumuz söyleşimiz yayında. (Sponsorlu İçerik)