Mutfakta pek iyi olmayabilirsiniz; önünüze yemek kitabını alıp da basit tarifleri hazırlamayı başarıyorsanız, sorun yok. Ama bu arada hayatınızı kolaylaştıracak bazı küçük tüyoları gözardı etmeyin!Kaynak Fotoğraflar: Pixabay Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin. Tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir. Pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur. Kuru bakliyat pişirmeden önce kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin. Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır gezdirin. Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyun. Türk kahvesinin nem aldığını fark ederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme şeker koyun Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun. Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz. Bu işleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellinizdeki soğan kokusunu alıp götürecektir. Yumurtanın tazeliğini anlamak için suya koyun. Eğer yüzeye çıkıyorsa taze, asılı kalıyorsa yenebilir, dibe batık duruyorsa muhtemelen bozulmuş durumda olacaklardır. Bakliyat ürünlerinizi uzun süre böceklenmeden sağlam kalmasını istiyorsanız bakliyatlarınızın yanına mutlaka defne yaprağı koymayı unutmayın. Taze nane kullanacağınız zaman üzerine bir tutam şeker eklemek nanenin konusunu daha baskın bir hale getirecektir. Kurtarıcı yemeklerin başında yer alan makarnayı yaparken farklı ve güzel bir tat arıyorsanız haşladığınız suya bir miktar süt ekleyebilirsiniz. Bu makarnanızın daha lezzetli ve daha hafif olmasını sağlayacaktır. Rendeleyeceğiniz peyniri daha kolay rendelemek için 15 dakika gibi bir süre onu buzlukta bekletebilirsiniz.