Yemek Hazırlarken İşe Yarayacak Püf Noktalar
.
Mutfakta pek iyi olmayabilirsiniz; önünüze yemek kitabını alıp da basit tarifleri hazırlamayı başarıyorsanız, sorun yok. Ama bu arada hayatınızı kolaylaştıracak bazı küçük tüyoları gözardı etmeyin!Kaynak Fotoğraflar: Pixabay
Soğan kokusu
Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz. Bu işleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellinizdeki soğan kokusunu alıp götürecektir.
Bakliyat saklamak
Bakliyat ürünlerinizi uzun süre böceklenmeden sağlam kalmasını istiyorsanız bakliyatlarınızın yanına mutlaka defne yaprağı koymayı unutmayın.
Makarna yaparken
Kurtarıcı yemeklerin başında yer alan makarnayı yaparken farklı ve güzel bir tat arıyorsanız haşladığınız suya bir miktar süt ekleyebilirsiniz. Bu makarnanızın daha lezzetli ve daha hafif olmasını sağlayacaktır.