Zeytinyağlı Bezelye
Bezelyeler yeni çıkmışken zeytinyağlı hafif yemek arayışında olanlara güzel bir seçenek. Havuç, patates, kapya biber ve sarı biberle renk katacağınız zeytinyağlı bezelye yemeğinin tadı damağınızda kalacak.Malzemeler 500 gr ayıklanmış bezelye1 adet orta boy soğan3 diş sarımsak1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ2 adet domates1 adet havuç1/2 (yarım) demet dereotu1 adet kesme şeker1 çay kaşığı tuz, karabibersıcak suYapılışı Soğan, sarımsak, havuç ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.Tencereye zeytinyağını koyun ve kızdığı zaman soğan, sarımsak ve havucu koyup soğanların rengi sararana kadar kavurun.Soğanlar istenen kıvama geldikten sonra domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve şekeri de ekleyin 2 dakika kadar pişirin.Bezelyeleri de ekledikten sonra, üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip pişirin.Piştikten sonra incecik doğradığınız dereotunu ilave edin ve 1 kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatın.Püf noktası: Zeytinyağlı yemekleri mutlaka pişirdiğiniz tencerede soğumasını bekledikten sonra başka bir kaba çıkarın. Böylece tadı çok daha yerinde olacaktır.Kaynak : Nefis Yemek Tarifleri