Birçok meyve ve sebzenin tazesini bulabileceğiniz yaz aylarında uzmanlar, günde 6 - 7 öğün meyve ve sebze tüketilmesini öneriyor. Başta kanser, kalp ve sindirim sistemi gibi birçok hastalığın önlenmesinde, kan şekerinin düzenlenmesinde ve kabızlık gibi hastalıkların engellenmesinde meyve ve sebzeler büyük roloynuyor. Ayrıca yine bu aylarda antioksidan bakımından zengin olanların tüketilmesine özen göstermek gerekiyor. Ömeğin; yeşil biber, maydanoz, çilek ve erik gibi meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan C vitamini antioksidandır. Ayrıca yumurta, süt ve türevieri, havuç, kayısı gibi besinlerde bulunun A vitamini, tahin, kurabaklagil, fındık, badem gibi yağlı tohumlarda bulunan E vitamini de antioksidandır. Bu gıdaların özellikle yaz aylarında sıkça tüketilmeleri öneriliyor.