Karpuz ve Bulgur Bir Tarifte: Karpuzlu Tabule
Malzemeler:•1 bardak bulgur•1 su bardağı kaynar su•2 bardak karpuz (küçük küpler halinde doğranmış)•1 salatalık (küp küp doğranmış)•2 su bardağı taze maydanoz•1 bardak doğranmış taze nane•1/4 bardak doğranmış yeşil soğan•2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu•3 yemek kaşığı zeytinyağı•Sirke•Tuz•KarabiberTarif:•Geniş bir kapta bulgur ve kaynamış suyu birleştirin ve üzerini kapatın. Bulgur tüm suyu eminceye kadar yaklaşık yarım saat bekletin.•Dinlenmiş bulgura küp küp doğranmış karpuz ve salatalıkları, ince ince kıyılmış nane ve yeşil soğanları da ekleyerek iyice harmanlayın.•Küçük bir kavanoza limon suyu, sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Kapağını kapatarak sallayın. Karışımı karpuzlu tabulenin üzerine dökün ve güzelce karıştırın.•Damak zevkinize göre limon suyu, tuz ve karabiber oranının artırabilirsiniz.•Çok nefis, afiyet olsun!Tarif: turniptheoven.com