Takvim yaşımla vücut yaşım aynı...
Demek ki önerilerimizi hayatına uyarlarsan yıllara meydan okuyabilirsin. Besinlerden yardım al. Foundation for Aging Studies and Exercise Science Research Başkanı Doktor Ken Kambis, "Antioksidanlar, vücudundaki DNA kromozomlarının bozulmasını yavaşlatır" diyor. Antioksidanların gençleştirme özelliği işte bununla bağlantılı... Böğürtlen, çilek, frambuaz, yaban mersini, kızılcık gibi kırmızı meyvelerde, fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişlerde ve filtre kahvede bolca antioksidan vardır. Ancak araştırmalara göre en fazla antioksidan karanfil tozunda bulunuyor. Yarım tatlı kaşığı karanfil tozundaki antioksidan oranı, yarım bardak yaban mersini ya da kızılcıkta bulunandan daha fazla. Sabahları içtiğin kahveye biraz eklemeyi deneyebilirsin.