Ürünlerin Şaşırtıcı Son Kullanma Tarihleri
.
Donmuş gıdalar : Açılmadan 12 - 18 ay arası.Donmuş sebzeler : Açılmadan 18 - 24 ay arası. Açıldıktan sonra 1 ay.Bal : Süresiz raf ömrü.Elma ya da kızılcık suyu : Açılmadan üretim tarihinden itibaren 8 ay, açıldıktan sonra 7-10 gün.
Yeşil zeytin : Açılmadan 3 yıl, açıldıktan sonra 3 ay.Zeytinyağı : Üretim tarihinden itibaren 2 yıl.Turşu : Açılmadan 18 ay.Sirke : 42 ay.
Metal cilaları (gümüş, bakır vs.) : En az 3 yıl.Boya : Açılmadan 10 yıla kadar, açıldıktan sonra 2-5 yıl arası.Sprey boya : 2-3 yıl.Tahta cilası : 2 yıl
Kalıp sabun : 18 ay - 3 yıl arası.Vücut şampuanları : 3 yıl.Banyo yağı : 1 yıl.Vücut losyonları : 3 yıl.