Güncelleme Tarihi:
Gösteri dünyasının özellikle de yeni nesil ünlüleri genellikle konservatuar mezunu.. Yani yaptıkları işin eğitimini de alıyorlar. Ama aralarında bazıları var ki onlar oyunculuk ya da müzik konusunda herhangi bir eğitimleri olmadığı halde bu alanlarda üne kavuştu.Fahrettin Cüreklibatur ya da herkesin tanıdığı adıyla Cüneyt Arkın bunun en çarpıcı örneklerinden biri... Onun bir tıp doktoru olduğunu bilmeyen yok artık. Peki ya diğer ünlülerin artık yapmasalar bile gerçek mesleklerini biliyor musunuz.. İşte ünlüler ve eğer bugünlere gelmeselerdi belki de hala yapıyor olacakları meslekleri...
Ünlü bir şarkıcı olmadan önde hamallık yapıyordu.
Hukuk fakültesi mezunu. Kısa bir süre de avukatlık yaptı.
O da ünlü olmadan önce bir güzellik uzmanıydı.
O da İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin kantininde bağlama çalıp türkü söylerdi. Şimdi müzik dünyasının ünlülerinden biri.
Aktör olmasaydı belki de dansçı olacaktı. Çünkü Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakülteisi Modern Dans bölümü mezunu.
Babasının da isteğiyle tornacılık yapıyordu.
Tezgahtardı... Bir gün çalıştığı dükkana Sezen Aksu girince kaderi değişti.
İzmir'li olan Pınar Aylin, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'nü bitirdi. Mezun olduktan sonra bir süre, TRT İzmir Televizyonu ve çeşitli özel kanallarda sunuculuk ve yapımcılık yapan Aylin, klibini bir kamyonet kasasında çektiği 'Deliler Gibi' şarkısıyla bir anda şöhret oldu.
Rize Belediye Spor'da top koşturan Davut, aradığı başarıyı müzikte yakaladı.
Aydın Uğurlular, Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü'nü bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi'nde yöneticilik üzerine ihtisas yaptı.
Ünlü olmadan önce cankurtaranlık yapıyordu. Akan gazetecilik eğitimi gördü.
Bir dönem müzik öğretmenliği yaptı.
Arkeoloji eğitimi gördü. Bir süre de Galatasaray Lisesi'nde müzik öğretmenliği yaptı.
O aslında bir cerrah. Aynı zamanda konservatuarın şan bölümünde de eğitim gördü.
Rafet El RomanÜnlü olmadan önce müezzinlik yapıyordu.
Aslında Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu.
Sinan Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünden mezun oldu. Eğer oyunculuk konusunda yeteneği olmasaydı sahne arkasında çalışıyor olacaktı.
O da gençliğinde işportacılıktan dolmuş şoförlüğüne kadar bir çok iş yapmış.Oyuncu Ali Şen'in oğlu olan Şener Şen, sanat kariyerine tiyatro sahnesinde başladı. Daha sonra sinemaya adım attı.
Eğer Türkiye'nin Yıldızları'na katılıp da dikkat çekmeseydi muhtemelen eğitimini gördüğü alanda yani işletme alanında bir iş yapıyor olacaktı.
O aslında bir sosyolog.
Ünlü bir aktör olmasaydı belki de iyi bir akademisyen olurdu. İmirzalıoğlu Yıldız Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu.
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Kimbilir belki de ünlü olmasaydı diplomat olacaktı.
ODTÜ Ekonomi Bölümü'nü 2. sınıftan terk ettikten sonra İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde
Onun geçmişte inşaat işçisi olduğunu artık bilmeyen yok.
Ailesine mali katkıda bulanabilmek için tezgahtarlık yapıyordu.
Pertevniyal Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okudu. Ama eğitim gördüğü alanda kariyer yapmak yerine Halk Oyuncuları'nda Teneke adlı oyunda sanat hayatına başladı.
Babasını çok küçük yaşta yaşta kaybedince ailesi maddi imkansızlıklar içine düşen Çelik, pazarlarda limon sattı. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nı kazanan Çelik, pop dünyasına hızlı bir giriş yaptı.
Müzik hayatına atılmadan önce kuyumcuydu.
Hediyelik eşya dükkanında tezgahtarlık yapmış.
Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Seramik-Heykel bölümününde okudu. DJ'lik yaparak kariyerine başladı.
Ünlü olmadan önce konfeksiyon atölyesinde çalışıyordu.
Müzisyen bir ailenin kızı olan Sibel Can assolist olmadan önce dansözlük yapıyordu.
TED Ankara Koleji'nin ardından DTCF Arkeoloji bölümünde okudu.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde okudu. Üniversite kantinini konser salonu gibi kullanan Aksu okulu bitirmeden İzmir Radyosu Sanatçılar Derneği'ne gitmeye başladı.
Norveç'te Oslo ve Trondheim Üniversiteleri'nde biyoloji ve çevre bilimleri fakültesinden mezun oldu.
Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel Yönetimi bölümünde okudu. Gençlik yıllarında karikatüristlik yaptı.
Aslında bir balerin.
Sonradan sunuculuk ve oyunculuk yapan Akel de eğitimli bir balerin.
St. Benoit Fransız Lisesi'nin ardından İstanbul üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümüne girdi.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nden mezun oldu.
İki sene sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf bölümünü kazanan Nejat İşler iki yıllık olan bölümden askerlik için iyi olmadığnı düşünerek vazgeçti. On yıl kadar satış işleriyle uğraştıktan sonra Taksim’de dolaştığı (27 Mart Dünta Tiyatrolar Günü) birgün, bir tiyatro sahnesinde bedeva gösterimde olan "Danton’un Ölümü" adlı eseri seyretti. "Ben niye bu işi yapmıyorum?" diye düşünen Nejat İşler, dayısının yanına gittiği Eskişehir’de konservatuar sınavına gitmeye karar verdi ve kazandı. İstanbul’a döndüğünde, ilanını gördüğü Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuar Bölümüne başladı. 1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesinin devlet konservatuar bölümünden mezun olana kadar devlet tiyatrosunda ve televizyon dizilerinde rol aldı.
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu.
Eğer aktör olmasaydı büyük olasılıkla gazeteci olacaktı. Çünkü bu alanda eğitim gördü. Ama okulu bitirmesine çok az bir süre kala eğitimini yarıda bıraktı.
O da aslında bir balerin.
Madonna, bir Dunkin Donuts’ta kasiyerlik yaparak geçimini sağlıyordu.
Henüz 16 yaşındayken bir lokantada bulaşıkçılık yaptı.
San Francisco'da okurken bir lokantada garsonluk yaptı.
İş yaşamına şarkı söyleyip dans ederek başladı. 20'li yaşlarında dans ve müzik derslerinin ücretini ödeyebilmek için bir hukuk bürosunda çalışıyordu.
Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nde okudu. İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Ama daha öğrencilik yıllarından itibaren barlarda şarkı söylemeye başladı.