1 kg pırasa2 orta boy enginar 1/2 limonun suyu1 su bardağı diyet süt Kimyon, dereotu Hazırlanışı: Doğranmış pırasayı ve enginarı 4 bardak suda, tuz ekleyerek haşlayın ve blendar'dan geçirin. Süt, kimyon ve dereotunu ekleyip pişirin. 1 kg ıspanak2 adet enginar 1 kabak1 su bardağı keçi sütü veya laktozsuz diyet sütDereotu ve 5 tane karabiberHazırlanışı: Sebzleri haşlayıp blendar'dan geçirin. Süt, dereotu ve karabiberi ekleyip pişirin. 2 yemek kaşığı lor peyniri2 yumurta beyazı1 yumurtanın tamamıDereotuMaydanozKişnişHazırlanışı: Tüm malzemeleri çırpın ve omletinizi pişirin. Uzun uzun çiğneyerek tüketin. 1 orta boy elma1 orta boy armut1 orta boy ayva3 adet kuru kayısı2 karanfil, 1 çubuk tarçınHazırlanışı: Tümünü 5 bardak suda kaynatıp blendar'dan geçirin. 250 gr kepekli kalem makarna 1.5 kg domates 4 yeşil zeytin4 siyah zeytin1 çorba kaşığı zeytinyağıTuz, kekik Domatesleri soyup dilimleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Makarnayı diri kıvamda haşlayıp süzün. Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp dibine domates dilimlerinin yarısından fazlasını döşeyin. Zeytinlerin yarısını ilave edip tuz ve kekikle tatlandırın. Makarnayı ekleyip kalan zeytinyağını gezdirin. Kalan domatesleri dizip zeytinleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. 1 su bardağı yeşil mercimek4 yemek kaşığı ayıklanmış nar1 demet semizotu1 iri kuru soğan3-4 dal taze soğan1/2 demet dereotu (ya da maydanoz) 1/2 demet taze nane1/2 yemek kaşığı sumak (ya da nar ekşisi) 4 yemek kaşığı zeytinyağı1 limon, tuz, karabiber Yeşil mercimeğin üstünü 1 parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. (Pişmemişse su ekleyip haşlamaya devam edin) Pirinci yıkayıp 1 su bardağı suyla haşlayın. Mercimeği süzün. Soğanı piyazlık doğrayın, içine 1 demet semizotu koyun. Yeşillikleri doğrayın, baharatlar ve limon suyu ile salataya ekleyin. NOT: Buzdolabında dinlendirilip ikram edilince daha lezzetli oluyor. 50 g yağsız ince biftek dilimi 50 g karnabahar 50 g brokoli 1 diş sarımsak1/2 soğan1 yemek kaşığı rendelenmiş dil peyniri50 ml yağsız sütTuz, karabiber1 tatlı kaşığı mısır nişastası Sebzeleri yıkayın, doğrayın ve haşlayın. Biftek dilimini suda haşlayın. Fırın tepsisine bifteği üzerine de sebzeleri yerleştirin. Süte mısır nişastasını ve rendelenmiş peyniri karıştırıp baharatları ekleyin. Sütlü karışımı biftek ve sebzelerin üzerine dökün. 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.