MAHMURE ÖZEL Kaynak Fotoğraflar: Pexels, Pixabay, iStock
Tarçını Neden, Nasıl ve Ne Zaman Tüketmeliyiz?
Tarçın, hepimizin mutfağında yer alan temel baharatlardan biridir. Yemeklere, tatlılara, içeceklere lezzet ve sağlık katan tarçın neden, nasıl ve ne zaman tüketilmeli?
Tarçın, yüzyıllardır alternatif tıbbın vazgeçilmez besinlerinden biri. 'Doğal antibiyotik' olarak da adlandırılan bu baharat, kan şekerini dengelemesi ve sindirimi kolaylaştırması dışında da sayısız özelliğe sahip.
Tarçın nasıl tüketilmeli?
Tarçını meyvelerinizin üzerine toz halinde serperek tüketebilirsiniz. Bu sayede meyve yerken ani kan şekeri yükselmelerini engellemiş olursunuz. Suyunuzun içine çubuk tarçın atarak yağ yakımınızın hızlanmasını sağlayabilirsiniz.
Tarçın ne zaman tüketilmeli?
Tarçını günlük hayatınızda istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Öte yandan bu baharat doğal bir antibiyotik görevi gördüğü için hastalandığınızda antibiyotik ilaç içiyorsanız tüketilmemelidir. Araştırmalar, tarçının bu tip ilaçlarla beraber kullanımı sonra bazı yan etkilere sebep olabileceğini ortaya çıkardı.
8
Evde salep nasıl yapılır? | Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler'in bugünkü bölümünde nasıl salep yapabileceğimizi araştırdık. (Sponsorlu İçerik)