Soya soslu kuzu pirzola
3 Kişilik5 çorba kaşığı soya sosu6 kalem kuzu pirzola8 çorba kaşığı zeytinyağı1 adet küçük boy soğan1 tatlı kaşığı biber salçasıKarabiber, pulbiber, kekik6 adet domatesSoya sosunu 4 çorba kaşığı zeytinyağı, ince kıyılmış soğan, biber salçası, karabiber, pul biber ve kekiği geniş bir kapta karıştırın. Pirxolaları bu karışıma bulayıp, buzdolabında 4-5 saat marine edin.Patatesleri temizleyip elma dilimi şeklinde doğrayın.Üzerine kalan 4 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve pul biber ekleyin.Marinediki pirzolaları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Yanına patatesleri koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında et yumuşayana dek pişirip, servis yapın.