Güncelleme Tarihi:
Malzemeler- 2 dilim bal kabağı- 1 yemek kaşığı toz şeker- Su- 1 paket vanilyalı puding- 2 su bardağı süt- Toz antep fıstığı- BademYapılışı2 dilim bal kabağı 1 yemek kaşığı toz şeker ile birlikte tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su eklenip yumuşayana dek yaklaşık 10 dakika pişirilir. Pişen bal kabağı püre haline gelene kadar robottan geçirilir. 1 paket vanilya aromalı puding 2 su bardağı sütle katılaşana kadar 3 dakika çırpılır. Kuplara sırasıyla puding, bal kabağı püresi konulur. Üzerine toz antep fıstığı serpilir ve 1 badem ile süslenir.
Malzemeler- 2 Tablet Tavuk Bulyon - 2 Su Bardağı Pirinç - 3 Su Bardağı Sıcak Su - 3 Yemek Kaşığı Sıvı Zeytinyağlı - 1 Çay Bardağı Kuru İncir - 200 g Pastırma - 1 Çay Bardağı File Badem - 2 Yemek Kaşığı Taze Soğan YapılışıGeniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı yağı ekleyin. İnce ince doğradığınız pastırmaları kavurun. Bademleri ilave edin. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın ve birkaç dakika daha kavurun. Ufak parçalar halince kestiğiniz incirleri ekleyin. 2 tablet Tavuk Bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave edin. Kimyonu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirin. Taze soğanı serpiştirip sıcak servis edin.
Malzemeler- 1/2 kilo melevcan- 2 orta boy soğan- 1 yemek kaşığı tereyağ- Yeteri kadar tuzYapılışıMelevcanlar temizlenip, yıkanır ve küçük küçük doğranır, en az yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlanır, haşlama işlemi bitince süzgeçten geçirilir. Süzgeçte soğuk su altında soğutulan melevcanlar avuç içiyle sıkılarak suyunun çıkması sağlanır. Ayrı bir tencerede orta ateşte küçük küçük doğradığımız soğan tereyağında pembeleşinceye kadar tahta kaşık yardımı ile yakmadan kavrulur. Kavrulan soğana melevcan ve tuz eklenir, kapağı kapatılır, arada karıştırarak kısık ateşte 20 dk daha pişirilir, afiyet olsun.
Malzemeler- 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir- 2 yemek kaşığı ceviz- Yarım çay bardağı tavuk suyu- 1 yemek kaşığı krema- 1 yemek kaşığı zeytinyağı- 1/6 bağ nane- Yarım çay kaşığı muskat- Yeteri kadar tuz- 110 gr papardelle makarnaYapılışıPapardelleyi 10 dakika haşlayın.Tuzu alınmış beyaz peyniri tavuk suyu ile telle çırparak pişirin. Krema, muskat, tuz, biber ilave edin ve tel süzgeçte süzdürerek sos yapın. İnce kıyılmış maydanoz ve az zeytinyağı ile tavada sotelenmiş, kırılmış ceviz parçaları ilave edin. Sosa karıştırın. Haşlanmış makarna ile karıştırın. Nane ile süsleyerek servise sunun.
Malzemeler- 4 kalçalı tavuk butu - 2 çubuk tarçın - 1 dolmalık kırmızı biber - 1 dolmalık sarı biber - 1 dolmalık yeşil biber - 6 diş sarımsak - 10 adet kiraz domates - Yarım su bardağı kuru üzüm - 100 gr margarin - 1 tutam karabiber, tuz YapılışıTavuk butlarını fırın kabına yerleştirin. Biberleri şerit halinde doğrayın. Tavukların etrafına dağıtın. Sarımsakların kabuklarını soymadan ekleyin. Çubuk tarçın, kuru üzüm ve domatesleri ilave edin. Yağ, tuz ekleyin. Alüminyum folyo ile üstünü kapatarak 200 derce fırında 45 dk pişirin. En Güzel Tarçınlı Tarifler!
Malzemeler- 1 kilo kokulu siyah üzüm- 1 su bardağı toz şeker- 2 çorba kaşığı mısır nişastası- 1 çorba kaşığı mısır unu- 1 çorba kaşığı buğday unu- 3 su bardağı su- 4 yemek kaşığı ceviz veya fındık içiYapılışıÜzümler yıkanıp süzüldükten sonra bir tencereye alınarak üzerine 3 bardak su eklenip pişirilir üzümler şişip çatlıyınca blendırla parçalanır ve 5 dk daha kaynadıktan sonra ince bir süzgeçten veya tülbentten geçirilerek posasız üzüm suyu elde etmiş oluruz.ılık olunca içine şeker, ve unlar ilave edilerek buhallebi gibi pişirilir kaynamaya başladıktan 5 dk sonra kapata bilirsiniz sıcakken serviz kaplarına alıp üzerini soğuyunca ceviz veya fındık istediğiniz şekilde süslüye bilirsiniz.yada soğuduktan sonra ters çevirip süslemesinide yapa bilirsiniz. çok hafif ve çocuklar içinde sağlıklı bir muhallebi oluyor. Muhallebinin çok tatlı olmasını istiyorsanız şekerini artıra bilirsiniz. kıvamın katı veya cıvık olmasını da sizler ayarlıya bilirsiniz
Malzemeler- 1/2 paket mantar- 1 orta boy soğan- kırılmış ceviz- 1 yemek kaşığı limon suyu - karabiber, sumak- tuzYapılışıSoğanı ince ince doğrayın. Tencerede kızdırdığınız yağa atarak kavurun. Sarımsakları ince ince doğrayarak tencereye atın ve kavurmaya devam edin.Ardından temizlediğiniz mantarları tencereye ilave edin, iyice karıştırın. Ardından dövülmüş cevizleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tuz, toz tavuk bulyon, kekik eklerek karıştırın. Son olarak kremayı ekleyin ve yemeğe iyice yedirin. Yaklaşık 10 dakika kadar piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...
Malzemeler- 1 litre süt (5 su bardağı süt),- 2 çay bardağı toz şeker,- 2 çay bardağı un,- 1 paket tek içimlik salep,- 1 yemek kaşığı margarin- Bolca hindistan ceviziYapılışıSüt, un, toz şeker ve salep bir tencerenin içerisine konulup karıştırılır. Ocağın üzerine alınır ve kaynayıp kıvamı koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırılak pişirilir. Kıvama gelen salepli muhallebi içerisine, margarin eklenir ve eriyinceye kadar karıştırılıp ocaktan alınır. Fincanlar su ile ıslatılır ve hazırlanan salepli muhallebi fincanlara paylaştırılır. Oda sıcaklığında ılındıktan sonra buz dolabına konularak en az 4-5 saat kadar dinlendirilir. Derin bir tabağın içerisine bolca hindistan cevizi dökülür. Muhallebilerin fincandan rahatça çıkması için, muhallebiyle fincan arasına bir bıçağın ucu sokularak hava alması sağlanır. Fincanlar ters çevrilir ve sallanarak kalıp halini alan fincan tatlısı hindistan cevizinin üzerine çıkartılır. Daha sonra her tarafı güzelce hindistan cevizine bulanıp servis tabağına alınır. Üzerileri arzu edilen şekilde süslendikten sonra salepli fincan tatlısı servise sunulur. Derin bir kap içerisinde üzeri streç film ile kaplanarak buz dolabında muhafaza edilebilir. Küçük Türk kahvesi fincanları ile yapılırsa 11-12 porsiyon elde edilebilir.
Malzemeler- 10 adet sardalya balığı- 10 adet salamura ya da taze üzüm yaprağı- 2 yemek kaşığı zeytinyağı- Tuz- KarabiberYapılışıÖnce yıkanan balıkların üzerine bir miktar tuz ve karabiber serpiştirerek lezzetlendirin. Balıkları asma yaprağına rulo yapar gibi sarın. Üzerlerini bir fırçayla zeytinyağlayıp ızgaraya koyun. Ortalama 5-6 dakika sonra çevirip, diğer yüzünü de kızartın. Servis tabağına alın. Dilerseniz yapraklarıyla, dilerseniz yaprakları çıkarılararak yenilebilir. Afiyet olsun…
Malzemeler- 1 adet palamut- 1 adet kırmızı biber- 1 adet domates- soğan - sıvıyağ- tuz- kekik, kimyon,sumakYapılışıPalamutu fleto dilimleyerek hazırlayın ardından kılçıklarını iyice temizleyin. Ardından yağsız tavada kızgın ateşte kızartın.Diğer yandan biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın. Soğanları domates ve biberi ayrı ayrı soteleyin. Pişirdiğiniz palamutu tahta üzerinde ince ince kıyın. Üzerine soğanı, biberleri ve domatesleri ekledikten sonra baharatları da dökün.Sonra hepsini beraber tekrar ince ince kıyıp servis edebilirsiniz.
Malzemeler- 6 çorba kasığı tarhana- 200 gram sucuk- 1 çorba kasığı salça- 1 çay bardağı mısırözü yağı- 7-8 su bardağı su- Yeteri kadar tuzYapılışıTencereye yağı alın. Küçük doğranmış sucukları ekleyip kavurun. Tarhanayı da kavrulan sucuklarla 1-2 sefer çevirin.Sıcak suyu yavaş yavaş tarhanaya ekleyin. Salça da ilave edip, koyulastırın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Malzemeler- 3 orta boy kabak- 1 orta boy soğan- 1 su bardağı lor peyniri (başka peynir de olur)- 1 çay bardağı kadar kaşar peyniri- 5-6 dal dereotu- 1. 5 yemek kaşığı zeytinyağı- bir tutam tuz- 1 tatlı kaşığı pul biberYapılışıKabakların dışını kazıyalım. Uzunlamasına ikiye bölelim. İç kısmını bir tatlı kaşığı yardımı ile dikkatlice oyalım. (isterseniz iç kısmı ile mücver de yapabilirsiniz) Bir tencere de su kaynatalım. İçine 1 çay kaşığı tuz atın. Sandal şeklinde oyduğunuz kabakları kaynar suya atın. 3-4 dakika kaynar suda kalması yeterli (fazla bırakmayın çok yumuşar ve kırılır. 4 dakikayı geçmesin) Kabaklarımızı alalım bir kenarda soğumaya bırakalım.Soğanı ince ince (robotta da olur) doğrayalım. 1. 5 yemek kaşığı zeytinyağı ile biraz pişirelim. Pişen soğanların içine ince ince doğradığımız dereotu ve loru koyup karıştıralım. Bu karışıma pul biber çok yakışıyor. Siz isterseniz başka baharatlarda koyabilirsiniz. Bir fırın tepsisi veya borcama yağılı kağıt koyalım. Kabak sandallarımızı dizip hazırladığımız içi sıkıştırarak koyalım. üzerine kaşar rendesi serpelim. 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim