Zencefilli Kurabiye
Malzemeler -Yarım paket tereyağı veya margarin(125 gr oda sıcaklığında), -Yarım su bardağı toz şeker, -Yarım su bardağı pekmez, -1 adet yumurtanın sarısı, -4 su bardağı un, -1 paket kabartma tozu, -Yarım tatlı kaşığı tarçın, -1 silme tatlı kaşığı toz zencefil.YapılışıKabın içine tereyağını, toz şekeri koyup, karıştıralım.Üzerine pekmezi, yumurtanın sarısını ilave edip, karıştırmaya devam edelim.Sonra tarçını, toz zencefili, unu, kabartma tozunu koyalım ve iyice yoğuralım.Daha sonra tezgahı unlayıp, hazırladığımız hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açalım ve kalıplarla keselim.(kalıbınız yoksa çay bardağının ağız kısmını kullanabillirsiniz)Önceden ısıtılmış 175° fırında 10 dakika kadar pişirelim.(dikkat bu çok önemli)Zencefilli Kurabiyelerimizi soğuduktan sonra cam kavanozlarda veya kurabiye kutularında muhafaza edelim.