Kütür kütür yemeye doyamadığımız elmanın tatlı hali: Fırında Elma Topları!
Malzemeler:•4 adet soyulmuş elmaHamuru için;•3,5 su bardağı un•210 gr. tereyağı•1 tutam tuz•1 tutam şeker•5 yemek kaşığı soğuk suHarcı için;•4-5 yemek kaşığı esmer şeker•1 tatlı kaşığı tarçın•1 çay kaşığı muskat rendesiŞerbeti için;•1,5 su bardağı su•1 su bardağı şeker•1 tatlı kaşığı tereyağı•1 paket vanilyaTarif:•Bir sos tenceresinde su, şeker, vanilya ve tereyağını kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca, 5 dakika kaynattıktan sonra kenara alın.•Un, tereyağı, tuz ve şekeri parçalayıcıdan kum kıvamına gelinceye kadar iyice çekin. Ardından tek tek kaşıkla soğuk su ilave edip parçalayıcıdan çekmeye devam edin. Karışım hamur kıvamına gelince 2 yağlı kağıt arasında açın.•Elmaları soyun ve ortadaki çekirdekli kısmı oyarak çıkartın.•Bir kasede esmer şeker, tarçın ve muskat rendesini karıştırın.•Elmaların her tarafını tarçınlı karışımla kapladıktan sonra hamurun üst kısmına yerleştirin, enlemesine hamuru kesip elmayı hamurla sarın.•Tüm elmaları bu şekilde hazırladıktan sonra pişirme kabına yerleştirin, şerbeti üzerine döküp 200 derece önceden ısıtılmış fırında 40- 50 dakika pişirin.Tarif: Arda'nın Mutfağı Kilo Aldırmayan Yulafı Kek Tarifleri