Soğan doğramak bazı insanların korkulu rüyası. Peki bizi bu korkudan kurtaracak bir yol var mı? İşte soğanın yaşartma etkisinden kurtulmanın birkaç yolu...Kaynak Fotoğraflar: Google Yeniden Kullanım, Pexels, Pixabay Deniz gözlüğü taktığınızda gözünüzün hava ile teması kesileceği için soğan doğrarken gözleriniz yanmayacaktır. Soğanın kabuklarını soyduktan sonra 10 dakikalığına buzdolabına koyun. Soğanı doğrarken gözleriniz yaşarmayacaktır. Ağzınıza bir parça ekmek alıp tutun. Böylece göz yakıcı enzimleri ekmek içinde toplayacaktır. Soğanı tuzlayıp doğrarsanız gözleriniz yaşarmayacaktır. Soğanları doğrarken dişlerinizin arasında limon dilimi almanız işinizi kolaylaştıracaktır. Soğanı doğrarken hızlı bir şekilde davranırsanız gözlerinizin yanmasını önleyebilirsiniz. Soğanları soyarken dişlerinizin arasında kibrit çöpü tutarsanız gözleriniz sulanmayacaktır. Soğanı doğramadan önce kesme tahtasına sirke sürün. Yanan bir mumun yanında soğan doğrarsanız gözlerinizin akmasını önleyebilirsiniz. Soğanları doğramadan önce bıçağı su ile yıkamanız gözlerinizin yanmamasına yardımcı olur.