Pirinçli Aşure
Malzemeler:Yarım kilo aşurelik buğday1/2 su bardağı pirinç1,5 su bardağı nohut1 su bardağı kuru fasulye2 avuç mısır250 gr kuru incir250 gr kuru kayısı100 gr kuru üzüm1 portakalın kabuğu50 gr kuş üzümü50 gr tuzsuz fıstık içi9 su bardağı toz şeker4-5 adet karanfilYarım su bardağı gül suyuFındık fıstık, nar, tarçın, üstünü süslemek için...Yapılışı: Tüm malzemelerinizi öncelikle ayıklayın ve bolca yıkayarak işlemlere başlayın. Bir gece önce buğdayı yıkayın ve üstüne su ekleyin. Pirinci de yıkayın ve ıslatın. Kuru fasulye, nohudu yine yıkayıp ayrı kaplarda ıslatın sabaha kadar üstlerini geçen suyun içinde beklesinler. Kuru kayısı, kuru incir, portakal kabuğu ve elmayı ayıklayıp tavla zarı boyutunda doğrayın. Büyükçe bir tencerede yeterince su kaynatın. (başka bir yerde yine kaynar suyu hazır bekletin. Gerekirse ilave edersiniz) Kaynayan suya buğdayları ilave edin ve pişmelerini bekleyin. Diğer tarafta nohut, mısır ve fasulyeleri haşlayın pişince onlarıda buğdaya ekleyin. Gerekirse su ilave edin. Karanfilleri ekleyin. Sırasıyla zor pişenden kolay pişene doğru incir ve şeker hariç bütün malzemeleri ekleyin. İnciri ekleyin ve toz şekeri ekleyin. Biraz daha kaynatın ve şekerinin tadına bakın. Sıcakken az şekerli gibi gelebilir bu sizi yanıltmasın. Sıcakken kaselere boşaltın ve üstünü süsleyin.