Güncelleme Tarihi:
Kaynak Fotoğraflar: Pinterest, Pexels, Google Yeniden Kullanım
Su:Bol su içmek, kan dolaşımının düzenlenmesini sağlar ve vücutta ödem oluşmasını engeller. Keten Tohumu:Östrojen ve Omega 3 yağ asitleri içeriğiyle selülit tedavisinde kullanılır. Fitoöstrojenler, kolajen dokunun yıkılmasını önler. Omega 3 yağ asitleri ise kan dolaşımını rahatlatır.Kırmızı Biber, Kivi ve Portakal: İçerdikleri bol miktardaki C vitamini nedeniyle kolajen doku yapımında rol oynarlar. Deri altındaki bağ dokusunu güçlendirir. Brokoli, karnabahar, maydanoz ve yeşil yapraklı besinler C vitamini açısından zengin olan besinlerdir.
Bromelain denilen sindirim enzimi içerir. Bu enzim yağ hücrelerinin çevresindeki bozuk kolajen dokuyu parçalar ve yağların depolanmasını önler. Her gün 1 dilim ananas yemek bölgesel ödemi de önler. İnci Çiçeği ve Enginar:Vücutta oluşan ödemin dışarı atılmasında etkili bitkilerdir.
Kan basıncı ve dolaşımın rahatlamasını sağlarlar. Zencefil:Kanda plak oluşumunu engelleyerek dolaşımı ve kan akımını rahatlatır. Kereviz:Kan damarlarının kasılmasını engelleyerek dolaşımın rahatlamasını sağlar.
İçerdiği kateşin nedeniyle yağ yakımını hızlandırır. Ayrıca ödem oluşmasını engeller. Balık:İçerdiği Omega 3 yağ asitleri kan damarlarını genişleterek kan akışının ve dolayısıyla dolaşımın rahatlamasını sağlar.
Tuz:Vücutta su tutulmasına neden olur ve zararlı atıkların vücuttan uzaklaştırılmasını engeller.Alkol: Alkol vücutta direk yağ olarak depolanır ve su kaybına neden olur. Rafine Şeker:Cildi sıkılaştıran kolajen dokuyu yıkarak cildin sarkmasına neden olur.
Şeker ve şekerli içecekleri azaltın.Bol bol su için.Rafine edilmiş karbonhidrat yerine tam tahıllı ürünler, sebze ve salata grubu, kurubaklagiller gibi kompleks karbonhidratları tercih edin.Tuzu olabildiğince az tüketin.Yağlı, ağır, soslu besinlerden uzak durmaya çalışın.
Sigara içiyorsanız mutlaka bırakın, alkolden uzak durun.Her gün mutlaka C vitamini içeren besinlerden tüketin.Kafeinden uzak durun.Keten tohumu ve balık tüketimine özen gösterin.Düzenli egzersiz yapın.Sık sık ve az az beslenmeye dikkat edin.
Kahvaltı1 bardak yağsız süt, 4 yemek kaşığı müsli, 1 orta boy portakal veya 7-8 tane çilek veya kirazAra Öğün1 avuç kuru üzüm, 2 adet ceviz içi veya 8 adet badem
3 köfte kadar ızgara et- tavuk veya balık- (Izgara, haşlama veya fırında), Nane-tere-marul-maydanozdan oluşan yeşil salata(1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile), 2 dilim tam buğday ekmeğiAra Öğün 1adet meyveli yoğurt, 1 tatlı kaşığı keten tohumu
8 yemek kaşığı zeytinyağlı kereviz, 1 kase az yağlı yoğurt, 2 dilim tam tahıllı ekmek, 1 orta boy kiviAra Öğün2 fincan bitki çayı, 1 dilim ananas+6-7 adet çilek (üstüne 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edin)