Güncelleme Tarihi:
Malzemeleri dikkatli bir şekilde seçerseniz smoothie'ler dengeli bir protein, yağ ve karbonhidrat karışımı haline gelebilir. Bu sayede de bir öğün ya da ara öğünlerde rahatlıkla tüketilebilir. Dışarıdan satın aldığınız smoothie’lerde şurup ve çok fazla ek şeker vardır. Bu nedenle evinizde kendi smoothie'nizi yapmak akıllıca bir seçim olacaktır.
TATLANDIRICI OLARAK MEYVE KULLANIN
Meyveleri, mümkün olduğu kadar smoothie’lerdeki tek tatlandırıcı olarak kullanın. Tatlandırıcı olarak akçaağaç şurubu veya bal ekleyebilirsiniz. Daha tatlı bir smoothie için muz, mango, ananas veya portakal dilimleri ekleyin, ancak şeker ve meyvenin tamamından daha konsantre olan meyve suyundan uzak durun.
MUTLAKA SEBZE EKLEYİN
Vitamin ve mineral için içeceğinize mutlaka bir sebze ekleyin. Smoothie'nize ekleyeceğiniz ıspanak yaprağı, havuç ve pancar gibi sebzeler koyarak içeceğiniz vitaminler ve mineraller bakımından zengin hale getirebilirsiniz.
PROTEİN ZENGİNİ BESİNLER EKLEYİN
En az bir protein deposu besin eklemek içeceğinizi daha besleyici yapacaktır. Smoothie'nize sade az yağlı yoğurt, yağsız süt, badem ve hindistancevizi sütü koyabilirsiniz.
Fındık ve ceviz tereyağı, avokado, kakao tozu ve yulaf gibi sağlıklı bileşenleri ekleyerek içeceğinizin kalorisini arttırabilirsiniz. Örneğin her bir çorba kaşığı fındık ezmesi 100 kalorinin üzerindedir ve kavanozdan bir kepçe alırsanız bu miktarın 2-3 katını kolayca ekleyebilirsiniz.
Özellikle kilonuzu takip ediyorsanız, çok fazla kalori almadığınızdan emin olmak için bazı fikirlerde bulunacağız. Kahvaltı öğününüz olarak smoothie içiyorsanız, 400 kalori makul bir sınırdır. Atıştırmalık bir smoothie içecekseniz 200 kaloriye sadık kalın.