Piştikçe şeker oranı artıyor
Kendisinin çiğ ve temiz beslenme ile çok geç tanıştığını ancak bu tarz beslenmeye geçtikten sonra tüm sağlık parametrelerinde olumlu gelişmeleri gözlemlediğini söyleyen Şebnem Güneyman, çiğ ve temiz beslenmenin neden diyabetliler için önem taşıdığını şöyle anlatıyor: “İşlenmiş karbonhidratlar, hazır gıdalar, işlenmiş veya işlenmemiş rafine şeker, sodalı ve kolalı içecekleri önermediğimiz arınma beslenmemiz, kandaki glikoz seviyesinin yükselmesine izin vermiyor. Öte yandan yemekler pişmeye başladığında, bizim glisemik indeks dediğimiz kan şekerimizi yükselten şeker değerleri daha da yükseliyor. Besinleri çiğ yediğiniz zaman ise glisemik indeksleri her zaman daha düşük oluyor. Dolayısı ile vücudumuza daha düşük oranda şeker giriyor. Piştikçe her yemeğin içindeki şeker miktarı artıyor. Hatta o kadar ki, pişmiş yemekleri soğuk yediğinizde daha az, ısıttığınızda daha fazla şeker alıyorsunuz.”