Ramazanın Vazgeçilmezi: Hurmanın Faydaları
.
Hurma, ramazan aylarının vazgeçilmezi! Hurma, potasyum, magnezyum ve kalsiyum olmak üzere birçok mineral ile vitamin içermesiyle sağlığımıza her yönden fayda sağlıyor. Yüksek lif içermesi ve başlı başına bir antioksidan deposu olduğu için hurmayı her gün mutlaka tüketmelisiniz! Hurmanın faydalarını okuduktan sonra kıymetini bilecek, sadece ramazan aylarında tüketmemeniz gerektiğini anlayacaksınız…İşte hurmanın 8 önemli faydası…
Kaynak fotoğraflar: Ingimage, Alamy
ANTİOKSİDAN DEPOSU!
Antioksidanlar, damar ve kalp tıkanıklığına izin vermez. Çok iyi bir antioksidan olan hurma, vücudu zararlı bakteri ve mikroplardan arındırır. Ayrıca yaşlanmadan kaynaklanan hastalıkların meydana gelme riskini en aza indirir. Antioksidan içeriği hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Bu sayede dokusu yenilenen cilt daha genç bir görünüme kavuşuyor. Cildin ihtiyacı olan nemi karşılıyor.İşte bu yüzden hurma, her zaman tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır. Hurmayı diğer meyvelerden ayıran en önemli özelliği, hurma bekledikçe antioksidan özelliğini kaybetmez, artırır. Diğer meyveler bekledikçe antioksidan özelliğini yitirir ve çürür.
STRES VE GERGİNLİK İÇİN DOĞAL ÇÖZÜM!
Stres ve stres kaynaklı hastalıklar çoğu kişinin genel sorunu haline geldi. Hurma içeriğinde bol miktarda B6 vitamini barındırıyor. Bu vitamin ise sinir sistemini güçlendiriyor, strese karşı savunma gerçekleştiriyor. İçerdiği magnezyum vitamini de sinir sistemini güçlendirerek sağlıklı çalışmasını sağlar. Her gün düzenli olarak 7 adet hurma tüketirseniz sinir sisteminizi kuvvetlendirebilirsiniz.
YÜKSEK LİF DEPOSU
100 gram hurma yaklaşık 3,5 gram lif içeriyor. Lifçe zengin olduğu için de midede uzun süre kalarak tokluk hissi veriyor, sindirimi yavaşlatıyor. Böylelikle acıkma süresini uzatarak daha az yemek yemenizi sağlıyor. Hurma, sindirim sistemi bozukluklarının meydana getirdiği kabızlık, hazımsızlık gibi sorunları en aza indiriyor. Ayrıca hurma, mide ve bağırsak hastalıklarını iyileştirici özellikler taşıyor.
KANSIZLIĞI ÖNLÜYOR!
Hurmada bulunan demir minerali oldukça fazladır. İçeriğindeki demir, kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini artırıyor. Böylece kansızlık riskini en aza indiriyor ve kansızlık için tedavi gören kişilerin tedavi süresini kısaltarak hızlandırıyor. Ayrıca içerdiği B2 ve B3 vitamini, kırmızı kan hücrelerinin sayısını artırıyor. Kısacası demir eksikliğinin meydana getirdiği kansızlık sorunu ile savaşan kişiler her gün düzenli olarak 5 adet hurma yerse günlük demir ihtiyacını karşılamış olur.
KALBİ KORUYOR!
Hurma, kalbin sağlıklı bir şekilde çalışmasında önemli bir rol oynar. İçerdiği zengin potasyum minerali sayesinde kan basıncını dengeleyerek kalp ritmini düzenliyor. Hurma, damar tıkanıklığına sebep olan durumları ortadan kaldırarak kalp sağlığını en iyi şekilde koruyor. Ayrıca damar tıkanıklığından kaynaklanan kalp hastalıklarının oluşmasını da engelliyor.
KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR!
Kansere yakalanma riskini azaltan selenyum açısından zengin olan hurma, yüksek oranda lif içerir. Hurmada bolca bulunan lifler; kolon, göğüs ve rahim kanseri riskinden bünyeyi korur. Düzenli olarak hurma tüketirseniz kansere yakalanma riskiniz de bir o kadar azalır.
GÖZ DOSTU
A vitamini gözler için en çok ihtiyaç duyulan vitaminler arasındadır. A vitamini gözlerin daha sağlıklı olmasını sağlayarak gece körlüğü gibi rahatsızlıkların oluşum riskini en aza indiriyor. Ayrıca hurma, katarakt oluşumunu da geciktiriyor. Kısacası düzenli olarak hurma tüketimi göz sağlığını olumlu yönde etkileyerek göz sinirlerini korur.
HAFIZAYI KORUYOR!
Hurmanın hafızaya verdiği destek oldukça fazladır. İçeriğinde bulunan B karoten beyin sağlığını olumlu yönde etkileyerek korur, hafızayı güçlendirir. Hurma, beyin hücrelerinde oluşan hasarın giderilmesine yardımcı olur, hafıza kaybını önler. Yaşlılıkta meydana gelen Alzheimer hastalığına iyi gelir.