KURU YUFKA BÖREĞİ Hazırlanışı:Kuru yufkanın glisemik indeksi ekmeğe göre daha düşük olduğu için sağlıklı karbonhidratlar içerir. Uzun süre tokluk hissi verir. Kuru yufkaları, isteğe bağlı olarak sütün ya da suyun içine daldırıp, çıkarınız. Sütün ya da suyun içinde kesinlikle bekletmeyiniz. Kuru yufka böreğini, tercihe göre peynirli, ıspanaklı ya da patatesli yapabilirsiniz. Bu tarifte peynirli yapıyoruz. Fırınınızı ısıtınız. Peyniri çatal yardımıyla eziniz. İçerisine ince doğranmış maydanoz ile yumurtanın beyazını koyunuz. Güzelce karıştırınız. Islattığımız yufkaları sıra ile tepsiye yerleştiriniz. Aralarına da peynirli harcınızı yayınız ve erittiğiniz tereyağını gezdiriniz. Kat kat, toplamda 7 kat olacak şekilde diziyoruz. Üzerine sodalı su ya da tereyağlı su serpiyoruz. Çıtır olması için-sodalı su ya da tereyağlı su az miktarda hamurlaşmayacak şekilde serpilir. Fırına veriyoruz, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Dinlendirip, sıcakken servis ediniz.