Hanımağa poğaçası
Malzemeler1 çorba kaşığı dolusu yaş maya1 çay bardağı ılık su1 çay bardağı ılık süt1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı margarin1 çay bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı toz şeker2 yumurta (Birinin sarısı üstü için)6 su bardağı unTuz, susam ve çörekotuHazırlanışıIlık suyla mayayı eritin. Şekeri, yoğurt, süt, margarin, sıvı yağ, tuz, yumurta, un ile birlikte ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. Hamuru oda sıcaklığında üzerini örterek iki kat büyüyene kadar mayalandırın (En az iki saat.) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın elinizde 10 cm uzunluğunda çubuklar yapın. İkisini tutup ters yönde çevirip bükün, iki ucunu birleştirin tepsiye dizin. Tepside 20 dakika bekletin. Yumurta sarısı sürün, çörekotu ve susam serpin 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.