Lavabonuz tıkandı ve evde pompanız yok. Ama çamaşır sodanız varsa, üzerine biraz kaynar su ekleyin ve bunu delikten dökün. Lavabonuz anında açılacaktır. Saklama kabının içine 2-3 diş sarımsak koyarsanız, baklagillerinizin böceklenmesini engellemiş olursunuz.Kolaylık Sağlayacak 50 Mutfak Aleti Baklagilleri bir gece önceden bekletmeyi unutmuş olabilirisiniz. Hiç dert değil. Tencereye bakliyatı koyun ve suda kaynatın. Ağzı kapalı olarak 1 saat kadar bekletin. Suya konmuş kadar şişeceklerdir. Balın şekerlenemesini önlemek ve lezzetini korumak için bal kavanozunu gün ışığı almayan bir yerde saklayın. Saflığını test etmek içinse baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşırsa içinde un veya nişasta var demektir. Musluklarınızın pırıl pırıl parlaması için eski naylon çoraplarınızdan faydalanın, farkı göreceksiniz. Mutfak tezgahının lekesiz olması ve mis gibi kokması içinyarım limon suyu ve bir çay kaşığı tuz karıştırılmış suyla silmeyi deneyin. Bütün lekelerin çıktığını göreceksiniz. Yemek kokuları mutfağınıza sindi ve bunu gidermek istiyorsunuz. Hemen bir parça alimünyum kağıt üzerine tarçın serpin ve bunu sıcak fırının içine koyun. Fırının kapağını da sonuna kadar açın. Eviniz mis gibi tarçın kokacaktır. Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokularını gidermek için fırınınıza yarısı sirke, yarısı suyla doldurulmuş ısıya dayanıklı bir kap koyun ve fırınınızı birkaç dakika çalıştırın. Bütün koku gidecektir. Bardakları bir kaba koyup üzerine kaynar su dökerseniz, bardakların çabucak çıktığını göreceksiniz. Çaydanlığınızın dibinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, içinde 15 dakika kadar sirke veya limon tuzu kaynatın. Kaya ve limon tuzları, bakır kaplarınızı pırıl pırıl yapmaya yeter. Her ikisi de yoksa diş macununu deneyebilirsiniz. Taze nanenin aromasının daha güçlü olmasını istiyorsanız, üzerine biraz şeker serpebilirsiniz.Kolaylık Sağlayacak 50 Mutfak Aleti