Güncelleme Tarihi:
BRANDY AĞIRLIKLIMorning GloryMalzemeler: 30 ml Brandy15 ml portakallı Curacao15 ml saf limon suyuAz miktarda Angustura BitterAz miktarda PernodBuzHazırlanışı: Bütün malzemeleri shaker’a koyup karıştırdıktan sonra içkiyi servise sunabilirsiniz. Garnitür olarak limon kabuğu seçin.
MimosaMalzemeler:30 ml taze portakal suyu 10 ml Curacao (Portakal Rengi)Soğuk şampanyaHazırlanışı: Curacao ve portakal suyunu bardağa boşaltın, daha sonra üstünü şampanya ile tamamlayın. İçine bir dilim portakal ilave edin. Garnitür olarak da portakal kabuğu seçmelisiniz.
Bloody MaryMalzemeler: 30 ml votka120 ml domates suyuTuz ve karabiber10 damla Tabasko sosu10 damla Worcestershire sosu10 damla limon suyuBuzHazırlanışı: Önce votka, sonra sırasıyla tuz, biber, Tabasko sosu, Worcestershire sosu, limon suyu ve buzları bardağa koyup özel kokteyl kaşığı ile karıştırın. Daha sonra üstüne domates suyu ekleyip tekrar karışıtırın. Garnitür olarak kereviz sapını kullanın.
Sherry FlipMalzemeler: 60 ml krem Sherry1 yumurtaBuzHazırlanışı: Blender’da köpürünceye kadar karışıtırın ve servis bardağına koyun. Garnitür olarak tarçın ve hindistan cevizi kullanın.
ŞAMPANYA AĞIRLIKLIChampagne CoctailMalzemeler:1 adet küp şeker 6 damla Angostura Bitters15 ml brandy veya konyakSoğutulmuş şampanyaHazırlanışı: Şeker küpünü Angustra Bitter’a bulayın ve bardağa atın. Önce brandy veya konyak, sonra da şampanyayı ekleyin. Garnitür olarak portakal dilimi kullanın.
Perfect LadyMalzemeler: 30 ml Gin15 ml şeftali Brandy15 ml limon suyu1 yumurta beyazı BuzHazırlanışı: Shaker’da karıştırdıktan sonra kokteylinizi servise sunabilirsiniz. Garnitür olarak şeftali dilimi kullanın.
Bacardı CoctailMalzemeler:30 ml Bacardı 15 ml saf limon suyu7 ml GrenadineYumurta akı (Seçime bağlı)BuzHazırlanışı: Malzemeleri shaker’da karıştırdıktan sonra kokteylinizi servise sunabilirsiniz. Garnitür olarak vişne kullanın.
OleMalzemeler:30 ml Tekila 30 ml (Lena) muz likörü 7 ml Blue CuracaoBuzHazırlanışı: Tekila, muz likörü ve buzları karıştırma bardağında karıştırın ve kokteyli servis bardağına koyun. Blue Curacao’yu da bardağın ortasına damlatın. Blue Curacao dibe çökecektir, çünkü yoğunluğu diğer malzemelerden daha fazladır. Garnitür olarakta Bodrum limonu kullanın.
AMARETTO AĞIRLIKLIP.S. I Love YouMalzemeler: 30 ml Amaretto 30 ml Kahlua30 ml Baileys Irish CreamBuzHazırlanışı: Malzemeleri teker teker bardağa koyun, karıştırın. Kokteyliniz servise hazır. Garnitür olarak önerimiz, rendelenmiş hindistan cevizi.
Black RussıanMalzemeler:30 ml Votka 30 ml KahluaCola (Seçime bağlı)BuzHazırlanışı: Bardağa bir kepçe buz koyun, üstüne votka ve kahlua ekleyin. Kalan kısmı da cola ile tamamlayın. Mahmure Editörü: Betül Marangoz