Siyez buğdayının faydaları saymakla bitmiyor. Dünyadaki buğdayların atası olarak bilinir. Siyez buğdayının yetiştirilme yerleri Türkiye’nin dağlık bölgeleridir. Özellikle Kastamonu bölgesinde yetişmektedir. Siyez, günümüzde artan bir kullanım alanına sahip. Bulguru ile sağlıklı yemeklerin yanı sıra siyez unu ile ekmekler, hamur işleri yapılıyor. • Siyez bulguru kilo aldırmaz. • Kolesterol içermez. • Karbonhidrat değeri oldukça düşüktür. • Protein değeri çok yüksektir.• Lifli yapısından dolayı sindirimi kolaylaştırır. • Bağırsakları temizleyici özelliği vardır. • Yüksek antioksidan içeriğe sahiptir. • Hücre yapısını korur ve yaşlanmayı geciktirir. • Bozulmaz ve küf yapmaz.• Dünyada glisemik endeksi insanlara en uygun gıda siyez bulgurudur. • Emzikli anneler için çok faydalıdır. • Anne sütünü arttırır. • Folik asit miktarı çok fazladır.• Siyez bulgurunun özelliklerinden faydalanmak için, kırık olmayan, kabuğu soyulmamış olması gerekiyor. • Kandaki yağları düşürücü yönü olduğu bilinen posa/lif bakımından oldukça zengin bir gıdadır.• Bulgurda bulunan B1 vitaminleri, sinir ve sindirim sisteminde önemli rol oynamaktadır.Kadınların Tüketmesi Gereken 10 Besinİçin Tıklayın! • Doymamış yağa sahiptir ve toplam yağ oranı düşük olduğu için sağlıklı bir besin maddesidir.• Kolesterol içermez.• Hububat ürünlerinin en büyük dezavantajı olan fitik asit, bulgurun sahip olduğu pişirme ve kurutma işlemlerinden dolayı, bulgurda bulunmaz. • Yüksek mineral ve selülozdan dolayı besin emilimini hızlandırır, kabızlığı engeller ve bağırsak kanserini önler.• Bakliyatlarla karıştırıldığında dünyadaki en önemli besin kaynağı durumuna gelmektedir. • Radyasyonu emmez ve radyasyona karşı dayanıklıdır.• Bu nedenle bazı ülkelerde nükleer savaşlara karşı, askeri ve sivil amaçlar için stokta tutulan ürünlerdendir.• İçeriğinde, E vitamini, B kompleks vitaminleri, K vitamini bulunur. • Soğuğa ve kuraklığa çok dayanıklıdır. • Günümüzde üretilen buğdaya göre daha yağlıdır, lutein oranı çok fazladır.• Lutein, göz sağlığı için önemli bir yapıtaşıdır. • Diğer türlere göre lif açısından daha zengin ve glisemik indeksi daha düşüktür.