Meyve Ve Sebzeleri Pratik Soyma Yöntemleri
.
Sarımsak
Sarımsak soyarken kullanılan bıçak, besin değerinin azalmasına ve elinizi kokusunun bulaşmasına neden olur. Bunu önlemek için sarımsakları küçük bir kavanoza koyarak kapağını sıkıca kapatın. Daha kavanozu sıkıca sallayın. Kavanozda oluşan basınç sarımsağın kabuklarının soyulmasını sağlar.
Badem
Çin işkencesi çekmeden badem kabuklarını soymak mümkün. Tatlıya kullanacağınız bademleri bir gece önceden suya koyun ve sabaha kadar bekeltin. Ha yok ben daha pratik bir şey istiyorum diyorsanız da kaynar suda 5 dakika bekletmeniz bu işlem için yeterli. Her İşe Yarayan 12 Meyve Ve Sebze Kabuğu İçin Tıklayınız!
Patlıcan
Her yemeğin yanına yakışan, akşam yemeklerinin kurtarıcısı patlıcanı közlemeyi pek bir severiz ama ya soymasını? Tam bir işkence haline gelen bu aşamaya da harika bir çözüm bulduk. Patlıcanları közledikten sonra sıcak bir şekilde naylon poşetin içerisine koyun ve 10 dakika kadar bu şekilde bekletin. Poşetten çıkardığınız patlıcanları soymaya başladığınız da inanamayacaksınız; oldukça hızlı ve temiz bir iş çıkacak!
Çilek
Çilek yerken sizde kabukları ve içindeki çöpünü yemek istemiyorsanız bir pipet yardımıyla sorunu çözebilirsiniz. Pipeti tam çileğin alt taraından çöpünün olduğu hizada içine sokuyoruz ve pipet çileğin öbür tarafından içindeki çöple birlikte çıkmış oluyor.
Nar
Narı soymaya başından başlıyoruz. Önce bıçakla kafasını keiyoruz daha sonra narın üstüne bıçakla çok derin olmayan çizikler atıyoruz. Narın bir çiçek gibi açıldığını göreceksiniz daha sonra tabağa doğru ters çevirip bir kaşık yardımızyla arkasına vurmaya başlıyoruz ve nar taneleri tabağa düşmeye başlayacaktır.
Kivi
Kiviyi önce kafa kısımlarını keserek başlıyoruz. Sonra metal çorba kaşığını kabukların olduğu hizadan kiviye yavaşça batırıyoruz. Kaşığı çekmeden silindir çizer gibi kivinin içinde gezdiriyoruz ve kivi yuvarlak bir şekilde soyulmuş oluyor.