Mehmet Öz'den Kilo Vermek İçin 50 İpucu 2. Bölüm
.
* Mutfağınızdaki abur cuburların dökümünü yapın. Bunlardan kurtulun. * Hafta sonları yediğiniz yemekleri ve yaptığınız hareketi düşünün.
* Mikrodalga kullanıyorsanız, sağlıksız bir beslenme olasılığınız yüksektir. Tavuk, sebze ya da esmer pirinç kullanmayı deneyin.* Ofiste kendinize ait atıştırmalık bir kutu bulundurun.
* Taze otlar, sağlıklı bir yemeğe enerji katar. Mutfağınızda bunları uygun saksılarda kendiniz yetiştirin.* Kepekli spagettiyi ince kıyılmış kabak, sebze köftesi ve çiğ domates sosuyla karıştırıp yemeyi deneyin.
* Dışarıda yemekteyken başlangıç olarak salatayı tercih edin. * Partnerinizle beraber kilo kaybetmeye karar verdiyseniz, birbiriniz için öğlen yemeği paketlerini hazırlayın.
* Kızarmış patates yerine, fırınlanmış sağlıklı elma dilimli patatesi deneyin.* Unutmayın! Kavun, domates ve kereviz gibi sıvı bakımından zengin besinler tok hissetmenize yarar.
* Bir avuç tuzsuz balkabağı tohumu, gün ortasında atıştırmak için çok iyi bir alternatiftir. * Avokado, kilo kaybetmede gizli partneriniz olabilir. Yüksek oranda lif ve sağlıklı yağlar içerir. Ete benzer tadıyla, size et yediğinizi hissettirir.
* Hazır salata sosları, kalori yüklü olabilir. Kendi sosunuzu hazırlayın.* Her hafta bir fotoğrafınızı çekin. Böylelikle değişiminizi fark edersiniz.
* Rezistans (direnç) bantları, evde yapacağınız güç kazanmaya yönelik germe egzersizleri için, uygun ve makul fiyatlı seçeneklerdir.* Dışarıdan aldığınız sandviçten mayonezi, peyniri ve ekmek ucunu ayıklayarak, 250 kaloriyi yemeğinizden kazımış olursunuz.
* Yiyecek etiketlerini inceleyin. Porsiyon başına 4 gramdan fazla olan yiyeceklerden uzak durun.* Tartınızın yerine mezura kullanın. Kadınlar 82.5 cm, erkeklerse 90 cm’nin altını hedeflemelidir.
* Diyet yapanlarla yapılan araştırmalar, sabah karbon-hidrat yerine yumurta yemeyi tercih edenlerin, daha az acıktığını göstermiştir.* Öğünlerinizde alacağınız 5 temel besini unutmayın: Dondurulmuş çilek / kiraz, muz, yağsız süt, bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı karnıyarık otu tohumu.