MUHALLEBİ DOLGULU KURABİYE
Hamuru için;•2,5 yemek kaşığı tereyağı•125 gr margarin•5 yemek kaşığı pudra şekeri•1 su bardağı nişasta•1 çay bardağı sıvıyağ•1 çay bardağı yoğurt•1 paket vanilya•1 paket kabartma tozu•Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)Muhallebisi için;••2,5 su bardağı süt•1 tatlı kaşığı hindistan cevizi•3 yemek kaşığı nişasta•8 yemek kaşığı toz şeker•1 paket vanilya•1 yemek kaşığı tereyağıÜzeri için;•160 gr bitter çikolata•100 gr beyaz çikolataTarif:•Muhallebisi için süt, nişasta, hindistan cevizi, vanilya ve toz şeker karıştırılarak pişirilir.•Kıvamı koyulaşınca içine tereyağı ilave edilip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.•Kurabiyesi için margarin, tereyağı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, nişasta, sıvıyağ ve yoğurt yoğrulur.•İçine azar azar unu ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. •Kurabiye hamurundan küçük bir limon büyüklüğünde parça koparılır. •Elde açılıp içine bir tatlı kaşığı muhallebi konur ve kapatılır. Muhallebi hamurun içinden taşmamalı, eğer taşıyorsa muhallebi miktarı azaltılabilir. •Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiyeler 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. •Bitter çikolata benmari usulü eritilir. •Beyaz çikolata da ayrı bir yerde aynı şekilde eritilir. •Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin üzeri önce bitter çikolataya batırılır. •Ardından beyaz çikolata ile de istenilen şekilde süslenir. •Afiyet olsun.•Tarif: Nurselinmutfagi.com