Maydanoz, daha çok Akdeniz ikliminde yetişen yeşil yapraklı bir bitkidir. Türk mutfağında da geniş bir yere sahip olan maydanoz, salatalarda ve yemeklerde sıklıkla kullanılıyor. Zayıflamak isteyenler ise maydanoz suyu içiyor. Yaklaşık 2 bin yıldır yetiştirilen maydanoz, mutfaklarımıza girmeden önce tıbbi amaçlar için kullanılıyordu. Geçmişi bir hayli eskiye dayanan, günümüzde mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzelerinden olan maydanozun çok fazla bilinmeyen faydaları... Maydanoz, kanseri önlediği bilinen karnosol adlı bir bileşen içeriyor. Bu özelliği sayesinde kanserle savaşıyor.Vücuttaki iltihapların kurumasında rol alıyor. Böbrek sorunlarını tedavi ediyor. Yüksek oranda C vitamini içeren maydanoz, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.Kemikleri korumak için son derece önemli olan K vitamini içeriyor. Kemikleri güçlendiriyor, kemik hastalıklarının iyileşmesine yardım ediyor. Zengin demir içeriği ile anemi hastalığının tedavisine fayda sağlıyor.Maydanoz çayı, yağ ve proteinlerin sindirimini, bağırsak emilimini artırıyor. Kolesterol düzeyini dengeliyor.Kulak sağlığını geliştiriyor. Vücuttaki fazla tuzu ve suyu temizliyor. Vücuttan ödemin atılmasını sağlıyor.Maydanoz, doğal bir idrar söktürücü olarak biliniyor. Diyabet tedavisinde kullanılıyor. Karaciğer sağlığını geliştiriyor.Yaşlanmayı geciktiriyor, kırışıklıkları, ince çizgileri azaltıyor. Göz altı morluklarının giderilmesine yardımcı oluyor.Cilde parlaklık veriyor.Sivilce oluşumunu önlüyor. Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde karides bombasu var! (Sponsorlu İçerik)