Bayram boyunca aşırı yağlı, tuzlu ve soslu besinlerden uzak durun. Kremalı, şerbetli, hamur tatlı tüketiminden ziyade ara öğünlerde haftada 1-2 gün sütlü veya meyveli tatlıları tercih edin. Mevsimi itibariyle vişne, incir, şeftali veya kayısı tatlısı tercih edilebilir. Çikolata tüketecekseniz tercihinizi %50-70 kakao içeren bitter çikolatalardan yana kullanın.
Çay, kahve tüketiminde aşırıya kaçmayın. Hazır meyve suları, gazlı, kolalı içeceklerden uzak durun. Su tüketimini arttırın. Bunun yanı sıra ayran, şekersiz limonata, komposto, hoşaf, rezene, adaçayı, zencefil vb. bitkisel çaylar tercih edilebilir. Fiziksel olarak her daim aktif olun. Açık havada yapacağınız yürüyüşleri günlük rutininizin bir parçası haline getirin.