Kore Dizilerinden Uyarlanan 10 Türk Dizisi
.
10. Kiraz Mevsimi
Kiraz Mevsimi: Orjinal Kore versiyonu A Gentleman's Dignity olan dizinin konusu "Liseden beri çok yakın arkadaş olan ve şimdilerde 40'lı yaşlarında olan genç adamların hikayesi anlatılıyor. Yaşam zorluğuna aşk, iş, arkadaşlıkta eklenince bu durumla nasıl başa çıkacaklarını, arkadaşlıklarının bundan nasıl etkilendiğini dizide görüyoruz."
9. Adını Feriha Koydum: Emirin Yolu
Emir'in Yolu: Orjinali The Man from Nowhere olan 2010 yapımlı Kore dizisinin konusu "Eski bir polis olan Tae-Shik, küçük bir kıza yardım etme kararı alarak herkesten ayrı yaşadığı hayatını geride bırakır. Küçük kız organ mafyasının eline düşürülmüş ve annesi de onlara hizmet eden birisidir. Mafya liderleriyle bir anlaşma yapar fakat diğer taraftaki çete liderlerinin istekleri farklıdır.. Her şeyi göze alarak kızın yaşamasını sağlamaya çalışacak olan Tae-shik, büyük bir mücadelenin içine girecektir…"
8. Beni Affet
Beni Affet: Orjinali 2009 yapımı Güney Kore dizisiTemptation of on Angel olan dizinin konusu: Joo Ah-ran çocukken ailesinin ölümünü kendi gözleriyle izlemek zorunda kalmış küçük bir kızdır. Babasını ve annesini bir fabrika kazasında kaybetmiştir. Ailesinin ölümünün ardından sokakta kız kardeşi ile birlikte kalan Ah-ran, ailesinin ölümünden sorumlu tuttuğu kişiden intikam almaya o gün yemin eder. Yıllar geçer Ah-ran büyür ve düşmanının ailesine gelin olarak girer... Bundan sonraki amacı aileyi parçalamak ve tüm mallarını ellerinden almaktır...
7. Bir Aşk Hikayesi
Bir Aşk Hikayesi: Orjinali I'm Sorry, I love You olan dizinin konusu:Dört ana karakterin birbirleriyle olan yaşantısından bahseden bir öykü. Annesini kaybeden bir adam, patronuna aşık olan bir kız, annesine bağlı olan bir star ve neler olduğunun farkında olmayan bir anne. Bu karakterlerin birbirleriyle olan ilişkisini anlatan bir dizi.
6. Kocamın Ailesi
Kocamın Ailesi: Orjinal Kore versiyonu 2012 yapımlı My Husband Got a Family dizinin konusu: Bir dizi yönetmeni olan Cha Yoon Hee ile bir cerrah olan Bang Gwi Nam’ın evlenmelerinden sonra başlarına gelenlerin hikayesini anlatıyor. İşler Yoon Hee’nin mantıksız kayın validesi Uhm Chung Ae ile tanışmasıyla daha da karmaşıklaşır.
5. Aşk Ekmek Hayaller
Aşk Ekmek ve Hayaller orjinali Bread Love and Dreams dizisinin konusu: Kim Tak Goo , Samhwa Şirketi'nin başkanı Goo In Jong'ın oğludur ve fırın sektöründe bir efsane olmak istemektedir. Babası yetenekli olduğu için onu varisi ilan eder fakat Goo In Jong ın ailesi gayrimeşru oğul olduğu için Kim Tak Goo yu kabul etmezler. Buna rağmen kararlılığı onu fırın sektöründe bir numara olmak için sıfırdan bir başlangıç yapmasını sağlar.
4. Günahkar
Günahkar orjinali Nice Guy: Sevdiği kadın tarafından ihanete uğrayan bir adamın, intikam için hafızasını kaybetmiş bir kadını kullanmasını konu alıyor...
3. Güneşi Beklerken
Güneşi Beklerken orjinali Boys Over Flowers olan dizinin konusu: Geum Jan-di fakir bir aileden gelmektedir. Bir gün yaptığı bir kahramanlıktan dolayı Seul'un en iyi kolejinde burslu okumaya hak kazanır. Ancak okulun ilk günü zengin öğrenciler tarafından aşağılanır ve ezilir. En başta da Goo Jun-pyo...
2. Osmanlı Tokadı
Osmanlı Tokadı orjinali Rooftop Prince olan dizinin konusu: Prens Lee Gak'ın zamanda yolculuk ederek (Joseon döneminden günümüz Seol'una yani yaklaşık 300 yıl sonraya) günümüze dönmesini ve Joseon dönemindeyken kaybetti aşkı Park Ha'yı aramasını anlatıyor. Acaba onu bulmakta başarılı olabilecek mi ?
1. BONUSABNORMAL SUMMİT:Evet bunu da böyle koca kalın harflerle yazacağım. Diğer şeyler hakkında kıyaslama ve yorum yapamadım çünkü türk dizisi izleyecek vaktim zamanım pek fazla olmuyor. Fakat bu programları izlediğim için kısaca bilgi verip açıklayabilirim.Abnormal summit ya da Türkçesi ile anormal zirve teknik olarak bir talk-show programıdır. Kore'de yaşayan 11 yabancı erkek (sonradan 12 olacaktır) ülkelerini, kültürlerini, konuk olarak gelen Kore temsilcilerinin sorunlarından yola çıkarak anlatmakta ve dostça tartışmaktadırlar. İzlerken hem gülüp eğleniyorsunuz hem de diğer ülkelerin kültürlerini öğreniyorsunuz. İlk 22 bölümde Türk temsilci Enes Kaya'da vardır. Bazı noktalarda ülkemizi kötü temsil ettiği söylense de iyi bir temsilcidir ve girdiği ikili diyaloglarda insanı gülmekten yarar. İzlerken hangi kültürlerin birbirine benzediği, ülkelerde ne nasıl yaşanır, gelenekler nedir, bayramlar nedir, nereler gezilir, para birimi ekonomi nasıldır, aile ilişkileri, ergenlik ve gençlik sorunları gibi bi çok konu hakkında bilgi sahibi olur ve eğlendirir. G11 adını verdikleri anormal ve gizli zirvede bu tarz şeyleri tartışıp kore temsilcilerinin anormal olup olmadıklarını oylarlar. Demokratik yani =D Türk versiyonunun 3 bölümünü de izledim ama orjinali kadar eğitici gelmedi bana. Sunucular çok eksik kalmış. Amaç ülkeleri tartışmak gibi gözüküyor ama olay çok bireysel çok kişiler üzerinden yürüyor. Tamam Emrah yakışıklı, Rus yakışıklı, Abijim gerçeği ve ispanyolca küfür eden adam gerçeği var. Gegul var. Komik yani. Ama abnormal summit kadar hazır cevaplılık yok. Abnormal Summit'de ikili diyalog ve tartışmalar çok fazla, zıtlıklar çok fazla olduğu için bir çok şey öğreniliyor ama Elin Oğlu o tadı yakalayamamış benim gözümde. Elin Oğlunu açıp izleyen insanların Kore programlarına dizilerine ön yargısı olabilir ama abnormal summiti açıp bir defa izlemelerini öneririm.