Kışın İçinizi Isıtacak Çay Tarifleri
.
Elma Çayı
Malzemeler;1 adet elma2-3 karanfil2-3 tohum karabiber1 adet tarçınLimonTarifi:Elmayı kabukları ile kaynayan suyun içerisine dilimleyin. Bir tülbent içerisinde karanfil, karabiber ve tarçını kaynayan suya atın. Elmaların kararmaması için içerisine limon sıkın. İyice kaynadıktan ve renk aldıktan sonra ocaktan alın. Biraz ılındıktan sonra içerisine limon ve isteğe bağlı az miktarda bal ilave edebilirsiniz. Düşük kalorili vitamin deposu bu çayı istediğiniz miktarda şekersiz bir şekilde tüketebilirsiniz.
Melisa Çayı
Malzemeler;1 çay kaşığı melisaBalTarif:Eğer melisa çayını bitkinin kurutulmuş yapraklarından hazırlayacaksanız 1 büyük fincan çay için 1 çay kaşığı melisa yeterlidir. Suyu kaynattıktan sonra melisanın üzerine dökün ve 8-10 dakika demlenmesini bekleyin. Demleme süresini uzatırsanız çayın tadı biraz acı olabilir.Süzdükten sonra sade veya balla tatlandırarak içebilirsiniz. Taze melisa yaprakları kullanacaksanız 1 büyük fincan için 1,5 çay kaşığı taze yaprak yeterli olacaktır
Kuşburnu Çayı
Malzemeler;1 su bardağı kadar kuşburnu4-5 su bardağı su1 küçük çubuk tarçınTarif:Bir büyük boy fincan çay için 2 çay kaşığı öğütülmüş kuşburnu üzerine sıcak su eklenir ve 15-20 dakika demlenir. Balla tatlandırılması tavsiye edilir. Günde bir fincan içilmesinin hiç bir zararı bulunmamaktadır. Kuşburnu çayı, bitki çayları arasında en güvenilir olanlarından birisidir.
Papatya Çayı
Malzemeler;1 su bardağı su1/2 yemek kaşığı papatyaTarif:1 su bardağı suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp yarım yemek kaşığı papatyayı içine atıp demlenmesini bekleyin. En Lezzetli Çorba Tarifleri İçin Tıklayınız!
Rezene Çayı
Malzemeler;1 fincan su1-2 çay kaşığı rezeneEkstra tat için taze portakal kabuğu koyabilirsinizTarifi:1 fincan suyumuzu dökün.Kaynayınca fincana koyun .İçine 1-2 çay kaşığı rezene tanesi ekleyin.
Yeşil Çay
Diğer bitki çaylarında olduğu gibi yeşil çayı da hazırlarken direkt kaynayan suyun içine atmayın. Kaynamış suyu ocaktan alın ve 3-4 dakika soğumasını bekledikten sonra 1 bardak için 1 çay kaşığı dolusu kurutulmuş yeşil çay yaprağını atın. Yeşil çay 2-3 dakikada demlenir. Bu süreyi geçerseniz çayın tadı acılaşacaktır.Yeşil çay güneşten fazla yanmış cildin tedavisinde harici olarak da kullanılabilir. Yeşil çay poşetini ıslattıktan sonra yanan bölgelerin üzerinde gezdirin. Bir süre sonra cildinizin yumuşadığını hissedeceksiniz.
Zencefil Çayı
Malzemeler;1 kök zencefil1 adet portakallı1 tatlı kaşığı balLimonTarif:Kök zencefili dilerseniz rendeleyip, dilerseniz de halka halka doğrayarak kaynayan suya ilave edin. 10 dakika kadar birlikte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Portakalı sıkın ve bu karışıma ilave edin. Dilerseniz limon veya balla da lezzetlendirebilirsiniz.