Kuplarda Narlı Muhallebi
Malzemeler: • 1 kg süt• 2 yemek kaşığı nişasta• 3 yemek kaşığı un• 1 su bardağı toz şeker• 1 yumurta• 1 vanilya• 1 paket toz krem şanti• 1 fiske kırmızı gıda boyası• 1 adet orta boy nar ayıklanmış nar• 1,5 su bardağı nar suyu• 1.5 su bardağı su• 2 yemek kaşığı buğday nişastası• 3 yemek kaşığı pudra şekeriYapılışı: Sos için; Nar suyu, su, buğday nişastası ve pudra şekerini küçük bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız sosu, nar renginde şeffaf bir kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alan nar peltesinin altını kapatıp nar tanelerini koyun ve hızlıca karıştırın. Kuplarımızın boş üst kısmına kuplara eşit doldurun ve soğuması için buzdolabına kaldırın. Muhallebi için; Süt, nişasta, un, yumurta, şeker, tuz tüm bunları tenceremize alın çırpıcıyla çırptıktan sonra ocağa alın. Muhallebimiz fokurdadıktan sonra altını kapatın. Gıda boyası, 1 paket vanilyayı ve 1 paket toz şantiyi ilave edip muhallebiyi en az 5 dakika boyunca blenderdan geçirin ve kuplara pay edin. Ardından ılınan muhallebimizin üzerine hazırladığımız nar peltemizi paylaştırıp servis anına dek dolapta dinlendirin.