Kış İçin Birbirinden Güzel 10 Tarif
.
Kış sebzeleriyle pratik, kolayca hazırlayabileceğiniz en lezzetli kış tariflerini sizler için derledik. İşte birbirinden güzel 10 tarif!
Havuçlu Pilav Malzemeler: • 2 adet Havuç• 1 çay kaşığı Tuz• 2 bardak Pirinç• 1 adet Tavuk Bulyon• 100 gr Tereyağı• 1 adet Kesme şekerYapılışı: Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir. Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur. Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur. Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. 2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir. Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır. En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir.
Ispanaklı Kek
Malzemeler: • 1 tutam ıspanak yaprağı• 2 yumurta• 1 su bardağı şeker• 1 su bardağından az eksik sıvı yağ• Yarım su bardağı süt• 2 paket vanilin• 1 paket kabartma tozu• 2, 5 su bardağı unYapılışı: Ispanağın sadece yapraklarını alıp haşlayıp süzelim robotta iyice çekip püre haline getirelim. Yumurta ve şekeri eriyene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıştıralım. Unu vanilyayı ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyip çırpalım. önceden ısıtılmış 180° fırında pişiriyoruz. Kekimiz pişerken sade kremşantiyi de çırpıp buzdolabına alıyoruz. Kek piştikten sonra soğumasını bekliyoruz ki kremşantiyi eritmesin. Kekin kenarlarından biraz parça alıp robotta çekelim ve kremşantisini üstüne yayıp, robotta çektiğimiz kekle süsleyip servise sunuyoruz En Lezzetli Çorba Tarifleri İçin Tıklayınız!
Mısır Unlu Pırasa Böreği
Malzemeler: • 600-700 g pırasa• ½ kg mısır unu• 3 yumurta• 1 su bardağı süt• 1 su bardağı yoğurt• 100 g rendelenmiş böreklik peynir• 1,5 su bardağı sıvı yağ • 1,5 çay kaşığı karbonat• 1-2 damla limon suyu• 1 tatlı kaşığı pul biber• 1 tatlı kaşığı tuz.Yapılışı: Pırasamızı ayıklayıp, yıkayalım,3-4 cm lik doğrayalım. Sıcak suda haşlayalım. Pırasalarınız tam haşlanmış olsun, süzgeçte soğumaya alın. Hamur için, süt, yoğurt, yumurta ve yağı karıştırma kabınızda karıştırın. Azar azar mısır ununu ekleyerek elinizle karıştırın, karbonatı ekleyerek 1-2 damla limon suyu ile kabartın. Peynirinizi ekleyin. Pul biber ve pırasaları tüm malzeme ile karıştırarak katı olmayan bir karışım elde edin. ½ su bardağı sıvı yağın yarısı ile tepsinizi yağlayın, karışımı tepsinize aldıktan sonra spatula ile düzeltin. Kalan yağı pırasalı böreğin üstüne gezdirin. 175-200 derecelik fırında 50-60 dk pişirin. Ayva İle Yapabileceğiniz Enfes Tarifler
Haşhaşlı Şekerpare
Malzemeler: • 250 gr. margarin • 2 yumurta• 1 çay bardağı toz şeker • 1 su bardağı irmik • 1 paket vanilya• 1 paket kabartma tozu• Yeterince un• HaşhaşŞerbeti: • 4 su bardağı şeker• 4 su bardağı su• 2-3 damla limon suyuYapılışı: Yağı, şekeri ve irmiği karıştırma kabına alıp yoğurmaya başlayalım. Yumurtaları ekleyelim. Vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. Küçük parçalar yuvarlayarak etrafını mor haşhaşa bulayalım. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Hamurun çatlamasını ve çatlakların kızarmasını beklememiz gerekiyor. Bu arada şerbetini hazırlayabiliriz. Tencereye şeker ile suyu alıp kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatalım ve limonu ekleyip ocaktan alalım. Tatlı fırından çıkınca 2-3 dakika bekleyip sıcak tatlıya sıcak şerbeti dökelim. Yapımı Kolay 15 Leziz Tatlı
Sütlü Kereviz Çorbası
Malzemeler: • 1 adet kereviz orta boy• 1 su bardağı süt• 2 adet patates orta boy• 2 adet normal havuç• Yarım kabak• 1 adet kuru soğan• Yarım çay bardağı sıvı yağ• 1 buçuk tatlı kaşığı tuz• Yeterince suYapılışı: Soğanı yemeklik doğrayıp yağda hafif kavuralım peşinden havucu doğrayıp havucu da soğanla kavuralım havuç kavrulduğunda tadı rengi yağa geçiyor ve çorbalar çok lezzetli oluyor. Peşinden kabağı ve patatesi doğrayıp ekleyelim, tenceremize altını kısıp kerevizimizi soyup doğrayalım ki kereviz beklemesin kararır yoksa kerevizi de katıp çorbamızı karıştırıp altını açıp 7 su bardağı sıcak su koyalım ,tuzunu ekleyip kaynayınca orta ateşte 25 dakika pişirelim. Dakikamız dolunca blendırdan geçirip altını açalım bir bardak sütümüzü cezveye koyup ısıtalım ki çorbamızın sıcaklığıyla aynı olsun ve sütümüz kesilmesin. Çorbamızı karıştırarak sütü dökelim ,çorbanın altını kapatalım. Lezzetli Meze Tarifleri
Kuzu Etli Ayva Kebabı
Malzemeler: • 3 adet irice ayva• 300 gr. kuzu kuşbaşı• 2 yemek kaşığı domates püresi• 20-25 adet arpacık soğan• 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ• Tuz, karabiber, tarçın,• ½ limon suyuYapılışı: Kuzu etini kendi yağıyla iyice soteliyoruz. Üzerleri iyice kahverengi olduğunda bir bardak sıcak su ve azıcık tuz /karabiber ve domates sosumuzu ekleyerek etler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ayvaları yıkayıp, ayıklıyoruz. Çekirdeklerini çıkarttıktan sonra elma dilimler gibi dilimliyoruz. Dilimler ne çok ince ne çok kalın olmalı. Kesilen ayvaları limonlu suda beklemeye bırakıyoruz. Arpacık soğanlarını ayıklıyoruz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile soteliyor ve pişmiş etimizin içine koyuyoruz. Ayvaları sudan alıp soğanları sotelediğimiz tavada 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ile alt üst dikkatlice çevirerek iyice pembeleştiriyoruz. En sonunda bir fırın kabı alıp, önce ayvaları, üzerine soğanları ve en üste de kuşbaşı etlerimizi yerleştiriyoruz. Bir miktar tuz, karabiber, tarçın ve etin suyunu da ekledikten önceden 180-200 dereceye ısıttığımız fırında 10-15 dakika kadar üzeri yağlı kağıtla örtülü olarak pişiriyor, bütün tatların birbirine karışmasını sağlıyoruz. Sonra üzerini açıp fırının ısısını biraz düşürüp, 10 dakika kadar da üzerini kızartıyoruz. Yemeğimiz servise hazırdır. Patatesle Yapılabilecek 10 Enfes Tarif
Balkabaklı Makarna
Malzemeler: • 1 paket makarna• 3 yemek kaşığı tereyağı• 3 yemek kaşığı un• 3 su bardağı süt• 1 çay kaşığı tuz• 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber• 1 çay kaşığı çok ince kıyılmış sarımsak• 1/2 su bardağı parmesan peyniri• 1 su bardağı bal kabağı püresiYapılışı: Fırını 375 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Derin bir tencereye su ve tuz koyarak kaynatın. Ardından kaynayan suya makarnaları ekleyin ve üzerinde yazan pişirme süresinden bir kaç dakika önce ateşten alın. Makarnayı süzerek bir kenarda soğumaya bırakın. Küçük bir sos tavasında tereyağını orta ateşte eritin. Eriyen yağa unu ekleyin ve kahverengileşmeye başlayana kadar kavurun. Kavurduğunuz unun üstüne yavaş yavaş sütü ekleyerek iyice karıştırın. Karışım sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz sosa tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sarımsakları ekleyerek iyice karıştırın. Üzerine bal kabağı püresini ekleyerek bir süre daha karıştırmaya devam edin. En son peynirleri de ekleyin ve peynirler eridikten sonra ocağın altını kapatın. Hazırlamış olduğunuz sosu fırın kabına koyduğunuz makarnaların üstüne dökün. Tercihen üzerine biraz daha parmesan peyniri ekleyerek önceden ısıtmış olduğunuz fırında 20-30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızarmaya başladığında fırından çıkartın. Servis tabaklarına aldığınız bal kabaklı makarnayı, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Kilo Aldırmayan Yulafı Kek Tarifleri
Sebzeli Kiş
Malzemeler: • 250 g un• 150 g tereyağı• 50 ml su• 1 çay kaşığı tuz• 3 yumurtanın sarısı• 300 g kabak• 3~4 dal ıspanak• 3 dal pırasa• 1 soğan• 1 yemek kaşığı tereyağı• 1 çay bardağı beyaz peynir• Tuz• Karabiber• Pul biber• 250 ml krema• 1 yumurtanın sarısı• Tuz• Beyaz biber• 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat• Yarım çay kaşığı zerdeçal• Zeytin• Domates• MısırYapılışı: Hamuru için un ve küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını tuzla birlikte karıştırın. Yumurta sarılarını ve suyu ekleyin. Sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında en az iki saat bekletin. Dinlenen hamuru eşit bezelere ayırıp bir merdane yardımıyla ince açın. Hamurları yağlayıp hafif unladığınız tart kalıplarına kenarlarından bastırarak yerleştirin. Hamurların üzerine çok az daha un serpin ve tekrar buzdolabına alın. İç harcı için tüm sebzeleri ince doğrayıp tereyağında hafif soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Ilınan sebzeleri dinlen tart hamurlarının üzerine yayın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Rendelenmiş beyaz peynir serpin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Pırasa Sarması
Malzemeler: • 4 adet kalın pırasa• 300 g kıyma• 1 su bardağı pirinç• 1 tatlı kaşığı salça• 1 adet kuru soğan• Maydanoz • Zeytinyağı• Tuz, • KarabiberYapılışı: Pırasaların kalın beyaz kısımlarını dört parmak genişliğinde doğrayın. Doğradığınız pırasaların ortasından yarısına kadar bıçakla kesik atın. Sonra pırasaları kaynayan suda 5 dakika kadar haşlayın.Pırasalar soğuyunca katlarını ayırın. En ucuna iç harcını koyup rulo şeklinde sarın. İç kısımdaki pırasaları büyük parçalara ekleyerek sarın. Sardığınız pırasaları tencereye sıraladıktan sonra üzerine 1-2 çorba kaşığı zeytinyağ gezdirip, tuzunu serpin. Sarmaların hizasına kadar pırasaları haşladığınız sudan koyun. Üzerine bir tabak kapatarak pişmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Kısık ateşte pırasa ve pirinçler pişip suyunu çekene kadar pişirin
Lebeniye
Malzemeler: • 500 gr. parça et, • 1 su bardağı nohut, • 500 gr. süzme yoğurt, • 2 yumurta, • 100 gr. un, • 250 gr. pirinç, • 125 gr. margarin, • 1,5 tatlı kaşığı nane, • Yeterince su Yapılışı: Bir gece önceden ıslatılmış nohut ve et tencereye konur.Üzerine biraz su ve tuz ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın üzerine biriken köpükleri alınır, et ve nohut pişinceye kadar kaynatılır. Et ve nohut pişince içine pirinci ilave edilir, pirinçler iyice açılınca ateşten alınır. Diğer tarafta süzme yoğurda yumurta ve un ilave edilerek kısık ateş üzerinde iyice karıştırılır. Yoğurt ısınınca içine diğer tencerede bulunan tüm malzemeler suyuyla birlikte içine yavaş yavaş karıştırılarak boşaltılır. Çorba iyice özleşinceye kadar pişirilir. Yağ tavasında yağ iyice kızdırılır, nane ile karıştırılarak yemeğin üzerine dökülür. Çorbanız servise hazırdır.