Kilo Aldırmayan Yulaflı Kek Tarifleri
.
Yediklerinize dikkat ediyor ama canınıza tatlı mı çekiyor. Hem sağlıklı hem de kolay yapımıyla bu yulaflı kek tarifleri tam size göre... İşte lezzetli yulaflı kek tarifleri...Kaynak Fotoğraflar: Pinterest
Yapılışı
2 yumurta beyazlarını köpük olana kadar çırpalım. Sarıları birer birer ekleyelim, karbonatı ekleyelim çırpalım. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirelim.
Yulaflı Kek İçin Gerekli Malzemeler
3 adet yumurta1 su bardağı 2 parmak eksik sütSütün kalan kısmına sıvı yağ ekleyin (yaklaşık 1/4)1 paket vanilya1 su bardağı yulaf ezmesi (Kahvaltılık olarak kullanılan)1 su bardağı kepekli un veya tam buğday unu1 su bardağından 3 parmak eksik un1 su bardağı toz şeker (dilerseniz toz şeker oranını azaltabilirsiniz)1 çay kaşığı karbonat1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Kek karıştırma kabınıza 3 yumurtayı sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpma teli ile çırpın. Katı malzemeleri bir kasede karıştırın, yulaf , kepekli un, beyaz un toz şeker , kabartma tozu ve karbonatNot toz şekeri sıvı gıdalara karıştırmayın katı gıdalar ile beraber ekleyeceksiniz. Sıvı gıdalara katı gıdaları azar azar ekleyip karıştırın, üzerine damla çikolataları ekleyin , bu malzemeler ile 8-10 adet kek çıkıyor. Kek kalıplarına paylaştırın, fırını önceden ısıtıp 170 dereceye ayarlayın. Kek kalıplarını fırın tepsisine yerleştirip, fırına verin.Kekler kabarıp 30 dakika piştikten sonra kürdan yardımıyla kontrol edin , kürdan ıslaksa kuru çıkana kadar pişirin.Soğuyunca servis edin.
Kolay Yulaflı Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
1 su bardağından iki parmak eksik unYarım tatlı kaşığı kadar kabartma tozuBir çimdik tuzÇeyrek tatlı kaşığı tarçın4 yemek kaşığı kadar tereyağıYarım su bardağı kadar şeker1 paket vanilya1 yumurtaYarım su bardağı kadar iri kıyılmış fındık içi, yarım su bardağından az yaban mersiniYarım su bardağı kadar sütYarım su bardağı yulaf ezmesi
Yapılışı
İlk olarak fırınımız 180 dereceye ayarlayalım. Sonra bir kek kalıbını yağlayalım kenarları da dahil olmak üzere, içine un serpelim, fazla unu silkeleyelim. Sütümüzü küçük bir kapta kaynatalım, sonra başka bir kaba koyduğumuz yulaf ezmesinin üzerine aktaralım sütümüzü. Karıştıralım yaklaşık yarım saat tezgahta yulafımızı sütün içinde bu şekilde bekletelim. Yarım saat bekledikten sonra zaten yulaf sütü çekip, şişecek lapa bir görünüme kavuşacaktır. Bir kabın içine fındık içi ve kuru üzümü aktaralım, üzerine bir tatlı kaşığı un serpelim kenarda beklesin. Unu, kabartma tozunu, tuzu tarçını eleyerek bir kaba alalım tezgahta bu da beklesin.Sonra bir kabın içine tereyağını ve şekeri aktarıp, mikser ile güzelce çırpalım krema görünümüne ulaşana kadar yani. Sonra içine yumurta ekleyelim, mikserde çırpalım iyice. Bir paket vanilya ekleyelim, tekrar çırpma teli ile çırpalım. Çırptığımız bu karışımın içine sütlü yulaf karışımını ekleyelim. Bir spatula ile karıştıralım. Sonrasında elediğimiz unlu karışımı bu karışıma aktaralım, yine spatula ile karıştıralım. Çok fazla karıştırmayın bu aşamada yavaşça karıştırın. En son olarak da kuru yemiş karışımını ekleyelim, homojen bir karışım elde edene kadar spatula ile karıştıralım. Bu aşamada çok karıştırmayın, sadece kuruyemişler karışsın yeter. Karışımı, yulaflı kek hamurunu, yağlayıp unladığımız kek kalıbına aktaralım meyilli olarak,sonra da fırına verelim. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk. kadar kontrollü olarak pişirelim.
Yapılışı
Yumurta ve pekmezi iyice çırpıyoruz. Sonra sütü yavaşça ekleyip iyice karıştırıyoruz. Yulaf kepeği, un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip az yağla yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Normal kek kıvamından biraz daha akıcı oluyor. O yüzden 150 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Yapılışı
Kuru kayısıların yumuşaması için yarım su bardağı ılık suda bekletin. Havuçları temizleyip rendeleyin. Hamur yoğurma kabına tam buğday ununu eleyin. Limon suyu ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri ekleyerek tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Ayrı bir kapta kabartma tozu ile limonun suyunu karıştırın. Unlu karışıma ilave edip karıştırmaya devam edin. Isıya dayanıklı bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.