Yumurtadan kabartma tozuna kadar tüm malzemeler taze olmalıdır. Yumurta ve şekeri tel gibi olana dek iyice çırpmak gerekir.Yumurta ve şeker ne kadar çok kabarırsa, kek o kadar çok kabarır. Bunu sağlamak için de önce yumurtaları çırpın, daha sonra şekerle birlikte çırpın. Unu eklerken önceden eleyin. Havalanan un daha iyi kabaracaktır. Un, yağ, kabartma tozu gibi malzemeleri eklerken mikserle uzun süre çırpmaktan kaçının. En iyi yöntem, tahta kaşık yardımı ile yavaş yavaş karıştırmaktır. Keki mutlaka sıcak fırına koyun. Kek hazırlığına başlarken fırını yakmanız yeterli olacaktır. Kek pişerken fırının kapağını sakın açmayın. Açık kapaktan giren soğuk hava, kabaran kekin çökmesine yol açar.