Güncelleme Tarihi:
Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden karpuz ile hafif ve pratik tatlılar yapmak mümkün. Lif zengini ve tam bir sıvı deposu olan bu meyve sıcaklardan bunalanlar için de harika bir alternatif sunuyor. İşte karpuzla yapabileceğiniz hafif ve pratik tatlılar…Kaynak Fotoğraflar: Alamy, Hürriyet
Bir kaşık bal, yarım limon suyu ve karpuz dilimlerini blender’da karıştırın. Karışımı buzluğa koyarak bekleyin. 5 saat sonra karışımı biraz daha karıştırıp tekrar buzluğa koyun ve 2 saat sonra dolaptan çıkararak servis için hazırlayın.
Karpuz dilimlerini küp küp doğrayarak üzerlerine bir parça limon ve biraz nane koyarak buzdolabında bekletin. Soğuyan karpuz dilimlerini afiyetle yiyin.
Karpuz dilimlerini blender’dan geçirin. İçine biraz krema, süt ve şeker ilave ederek tüm malzemeler eriyene kadar tekrar blender’da karıştırın. Karışımı 6 saat buzlukta beklettikten sonra yiyebilirsiniz.
Bütün bir karpuzu ortadan ikiye bölerek içini çıkarın. Çukur olan karpuz diliminin içerisine kavun, üzüm ve şeftali gibi mevsim meyvelerini doğrayın ve buzdolabına koyun. Daha sonra karpuz tabağını afiyetle yiyin.
Bütün bir karpuzu ortadan ikiye ayırdıktan sonra üçgen şekilli kalıpla karpuzdan dilimler çıkarın. Bu dilimleri yıldız motifi şeklinde birleştirerek pasta haline getirin ve karpuzların üzerine krem şanti ekleyin. Son olarak pastanın üzerini orman meyveleri ile süsleyin.
Karpuzları üçgen şeklinde kesin ve üzerlerine avokado dilimlerini sıralayın. İsteğe göre dondurma veya krem şanti ekleyerek karpuz dilimlerini yiyebilirsiniz.
Karpuz dilimlerini içine biraz şeker ekleyerek blender’dan geçirin. Karpuzları daha sonra dondurucuda 5-6 saat beklettikten sonra üzerine hazır krema ekleyerek servis edin.
Yulafları blender’dan geçirerek, süzme yoğurt ve rendelenmiş Hindistan cevizi ile iyice karıştırın. Kuplara eşit olarak paylaştırdığınız karışımın üzerine karpuz dilimleri koyarak bir süre buzlukta bekletin ve 2 saat sonra afiyetle tüketin.
Un, şeker, süt, yumurta ve nişastayı bir tencerede koyulaşana kadar pişirin ve üzerine vanilya ekleyin. Karışımı kuplara eşit şekilde koyup soğumaya bırakın. Karpuz dilimlerini blender’dan geçirdikten sonra şeker ve nişasta ekleyerek 5 dakika pişirin ve soğuduktan sonra kupların üstüne eşit olarak koyun. Muhallebileri dolapta soğuttuktan sonra cevizle süsleyerek servis yapın.
Cheesecake sevenler için yepyeni bir lezzet olan karpuzlu cheesecake için yulaflı bisküvi parçaları ile kekin tabanı hazır hale getirilirken labne peyniri, pudra şekeri ve krema ise bir kapta çırpılıyor. Kek kalıbının üzerine yayılan karışım buzdolabında bekletilirken, karpuz dilimleri püre haline getirildikten sonra pudra şekeri ve nişasta eklenerek kısık ateşte sos haline getiriliyor. Karpuz sosla lezzetlendirilen kek buzdolabında bekledikten sonra servise hazır hale geliyor.